• Romantische verblijven
  • Ideeën voor romantische uitjes
Romantisch weekendje Berlijn

Romantisch weekendje Berlijn

Een stad met een verhaal
  • Keuze uit 3.400 romantische weekendjes
  • Romantische hotels & verblijven
  • Vergelijk 12+ aanbieders
Home » Romantisch weekendje Duitsland » Romantisch weekendje Berlijn

Berlijn - Vier de liefde in Berlijn

Berlijn, de stad met grote littekens van de tweede wereldoorlog. Maar daarnaast ook een stad die bekend staat als modern en levendig. Een mooie combinatie tussen twee tegenpolen. Reis met jouw geliefde naar de Duitse hoofdstad en geniet!

Duitsers hebben niet het imago van meest romantische Europeanen. Tijdens een romantisch uitje naar Berlijn ontdek je echter het tegendeel. Sterker nog, in de Duitse hoofdstad viert de romantiek hoogtij. Het is een heerlijke plek om samen met je geliefde een romantisch weekendje door te brengen. Overal in Berlijn vind je namelijk romantische plekjes en bezienswaardigheden.

Alle aanbieders naar Berlijn vergelijken Vind direct jouw romantische weekendje naar Berlijn

6 leuke ideeën voor een romantisch weekendje Berlijn

Hotelarrangementen, stedentrips & unieke verblijven
Hotel Indigo Berlin - East Side Gallery, an IHG Hotel Berlijn Hotelspecials.nl
Hotel Indigo Berlin – East Side Gallery, an IHG Hotel
€139.65
Select Checkpoint Charlie Berlijn TUI.nl
Select Checkpoint Charlie
€103.00
Hotel Carolinenhof Berlijn Hotelspecials.nl
Hotel Carolinenhof
€97.50
Clipper Boardinghouse - Berlin-Gendarmenmarkt Berlijn Hotelspecials.nl
Clipper Boardinghouse – Berlin-Gendarmenmarkt
€128.70
Meliá Berlin Berlijn Traveldeal.nl
Meliá Berlin
€236.60
Hotel Birgit Berlin Mitte Berlijn Hotelspecials.nl
Hotel Birgit Berlin Mitte
€89.93

Romantische uitjes in Berlijn

Rivier de Spree in Berlijn

Schitterend uitzicht over de Spree

Tijdens een romantisch uitje in Berlijn ontdek je samen deze bruisende stad aan de Spree. Haar vele romantische hoogtepunten voeren werkelijk door de hele stad. Wandel bijvoorbeeld naar de Friedrichstraße in Oost-Berlijn voor een prachtig uitzicht over de rivier de Spree. De beste hotels in Berlijn voor een weekendje romantiek vind je ook in de buurt van deze rivier. Vlakblij vind je bovendien de 73 meter lange Weidendammer Brücke. In tegenstelling tot veel andere gebouwen in Berlijn werd deze mooie brug tijdens de Tweede Wereldoorlog niet verwoest.

Weidendammer Brücke

Liefdesslotjes aan de Weidendammer Brücke

Met een romantisch uitje in Berlijn heb je alle tijd om van elkaar te genieten. Zo kun je samen allerlei leuke activiteiten ondernemen, en elkaar nogmaals de liefde verklaren. Voor de ultieme romantiek kun je bijvoorbeeld een slotje kopen en daar een mooie boodschap op schrijven. Net als in het romantische Parijs heeft de railing van de Weidendammer Brücke namelijk tientallen liefdesslotjes. Misschien is het een leuk idee om samen met jouw geliefde ook een slotje aan de brug te hangen.

Kanoën Berlijn

Romantisch peddelen over de rivier

Bezoek bijvoorbeeld het dorpje Tiefwerder in Spandau, gelegen in het noordwesten van de stad. De vele prachtige kanalen hebben het de bijnaam ‘klein Venetië’ opgeleverd. Bus M49 rijdt regelmatig naar een speciale winkel waar je een kano kunt huren. Er is bijna niets romantischer dan samen peddelen over een deel van de Havel rivier.

Wat je moet weten over Berlijn

Kroonluchter in de balzaal

Koninklijke sferen in het Clärchens Ballhaus

Een romantisch weekendje in Berlijn maak je compleet met een nachtje dansen in stijl. Het Clärchens Ballhaus in de Auguststraße is daarvoor een prachtige plek. Het heeft namelijk een schitterende balzaal dat rechtstreeks uit de 19e eeuw afkomstig lijkt. Vergeet vooral niet om je mooiste pak, jurk en dansschenen mee te nemen. De imposante balzaal ademt een koninklijke sfeer uit.

Schloss Sansoucci

De schoonheid van Schloss Sansoucci

Het even buiten Berlijn gelegen Potsdam is een schitterende plek voor een romantisch dagje uit. Zo toont het schitterende Schloss Sansoucci aan de rijke geschiedenis van Berlijn. Dit romantische kasteel in Potsdam werd ooit gebouwd in opdracht van koning Frederik de Grote. Wat betreft de schoonheid van het kasteel streefde hij ernaar om het Franse Versailles te evenaren, en dat is aardig gelukt. Na een bezoek aan het kasteel is het een aanrader om met je geliefde een mooie wandeling te maken door het park van Sansoucci.

Belvedere Potsdam

Dompel je onder in de magie van Belvédère

Minstens zo indrukwekkend in Potsdam is het 19e eeuwse kasteel Belvédère op de Pfingstberg. Vanuit het paleis geniet je samen van een onvergetelijk uitzicht over heel Berlijn. Vooral ’s avonds lijkt dit kasteel rechtstreeks uit een Disney-sprookje afkomstig. De schitterende verlichting is op dat moment haast magisch te noemen. In het kasteel zelf kun je bovendien regelmatig genieten van live muziekvoorstellingen.

Romantisch-Weekendjeweg.nl - © 2024