• Romantische verblijven
  • Ideeën voor romantische uitjes
Romantisch weekendje Amsterdam

Romantisch weekendje Amsterdam

Romantiek in de hoofdstad
  • Keuze uit 3.400 romantische weekendjes
  • Romantische hotels & verblijven
  • Vergelijk 12+ aanbieders
Home » Romantisch weekendje Nederland » Romantisch weekendje Amsterdam

Amsterdam – Een bijzondere ervaring

Genieten in eigen land? Kies voor een romantisch weekendje naar Amsterdam! Wandel door het Vondelpark, loop romantisch langs de grachten en bezoek de Albert Cuyp! Vergelijk direct alle weekendjes weg.

Zijn jullie toe aan een romantisch weekendje waar jullie elkaar volledige aandacht kunnen geven? Dan heeft onze hoofdstad jullie een hoop te bieden. Deze bruisende stad die nooit slaapt geeft genoeg inspiratie voor een voordelig weekendje weg voor twee. Natuurlijk vind je in Amsterdam volop winkels, terrasjes en restaurants. Daarnaast biedt deze stad een hoop culturele activiteiten en bezienswaardigheden. Denk maar aan het Van Gogh museum, het Anne Frank huis of het onlangs gerenoveerde Rijksmuseum. Daarnaast heeft Amsterdam prachtige hotels waar jullie heerlijk kunnen overnachten.

Alle aanbieders naar Amsterdam vergelijken Vind direct jouw romantische weekendje naar Amsterdam
Weekendje Amsterdam? Dit zijn 6 goede aanbiedingen! Romantische hotels & unieke verblijven!
Catalonia Vondel Amsterdam Amsterdam Hotelspecials.nl
Catalonia Vondel Amsterdam
€99.08
Waldorf Astoria Amsterdam Amsterdam WeekendjeWeg.nl
Waldorf Astoria Amsterdam
€436.71
InterContinental Amstel Amsterdam, an IHG Hotel Amsterdam Hotelspecials.nl
InterContinental Amstel Amsterdam, an IHG Hotel
€374.31
Element by Westin Amsterdam Amsterdam Hotelspecials.nl
Element by Westin Amsterdam
€109.36
Hotel Okura Amsterdam Amsterdam Hotelspecials.nl
Hotel Okura Amsterdam
€281.88
Hotel de Hallen Amsterdam Hotelspecials.nl
Hotel de Hallen
€88.20

Romantische uitjes in Amsterdam

Vondelpark Amsterdam

Vondelpark

In dit grote stadspark is er altijd wel iets te zien en te doen. Het is een populaire plek voor hardlopers en skaters om hun sport te beoefenen, maar op het grasveld zullen jullie ook diverse groepen Yoga of Capoeira zien doen. In het vondelpark hoor je altijd wel iemand gitaar spelen of zachtjes zingen. In het openlucht theater worden regelmatig gratis voorstellingen gegeven.

Rijksmuseum

Rijksmuseum

Amsterdam heeft ontzettend veel mooie musea, maar het museum die jullie echt niet mogen overslaan is het nieuwe Rijksmuseum. In een imposant gebouw wandelen jullie langs miljoenen meesterwerken en objecten van de Nederlandse meesters uit de 17e eeuw. Het pronkstuk is “de Nachtwacht” van de kunstenaar Rembrandt van Rijn die jullie zeker een keer gezien moeten hebben.

Pllek

Pllek

Pllek is een artistieke hangout op de NDSM-werf in Amsterdam. Hier kun je genieten van heerlijk biologisch eten en verantwoord gevangen vis. Je kunt hier terecht voor het ontbijt, lunch en diner of gezellig voor een borrel. Het interieur is een verrassende mix van industrieel en huiselijk. Plof neer op de bank of kruip ’s avonds bij het kampvuur dicht tegen elkaar aan.

Wat je moet weten over Amsterdam

Romantisch diner

Eten & Drinken

Amsterdamse eetgelegenheden zijn een culinaire smeltkroes van allerlei afkomsten. Zo veelzijdig als deze stad is, zo divers zijn de keukens. In Amsterdam kunnen jullie ervoor kiezen om in een hippe tent sushi te eten aan een lopende band of knus in een hoekje de daghap in een bruine kroeg tussen de locals. In Amsterdam vind je ook diverse steakhouse restaurants en geweldige Italiaanse ristorantes.

romantische hotelkamer

Hotels in Amsterdam

In Amsterdam zijn er heel veel overnachtingsmogelijkheden. Zo zijn er diverse hotels en hostels, waar je al voor weinig geld een overnachting kunt boeken. Als jullie een echte unieke Amsterdam-ervaring willen opdoen is het leuk om te overnachten op een woonboot. Amsterdam zou Amsterdam niet zijn als er geen keuze was uit bijzondere slaapplaatsen; een oude watertoren, een voormalige gevangenis of een hotel voor fietsliefhebbers.

Boottocht Amsterdam

Vervoer

Amsterdam heeft een uitgebreid openbaarvervoersnetwerk. Er is een metrostelsel, meerdere buslijnen, je kunt fietsen huren of plaats nemen in een tuk tuk. Als jullie Amsterdam van een heel andere kant willen zien, neem dan plaats aan boord van de rondvaartboot. Willen jullie niets missen? Spring dan aan boord van de Hop-on hop-off bus, die jullie langs alle highlights van de stad neemt.

Liever een andere bestemming? Bekijk ook eens:

Romantisch-Weekendjeweg.nl - © 2024