Romantisch weekendje Amsterdam
land vlag

Romantisch weekendje Amsterdam

Nederland | Amsterdam
"Genieten in de hoofdstad"

Genieten in eigen land? Kies voor een romantisch weekendje naar Amsterdam! Wandel door het Vondelpark, loop romantisch langs de grachten en bezoek de Albert Cuyp! Vergelijk direct alle weekendjes weg.

al vanaf € 59,-
Wij vergelijken o.a.
reisbureaus

Amsterdam – Een bijzondere ervaring

Zijn jullie toe aan een romantisch weekendje waar jullie elkaar volledige aandacht kunnen geven? Dan heeft onze hoofdstad jullie een hoop te bieden. Deze bruisende stad die nooit slaapt geeft genoeg inspiratie voor een voordelig weekendje weg voor twee. Natuurlijk vind je in Amsterdam volop winkels, terrasjes en restaurants. Daarnaast biedt deze stad een hoop culturele activiteiten en bezienswaardigheden. Denk maar aan het Van Gogh museum, het Anne Frank huis of het onlangs gerenoveerde Rijksmuseum. Daarnaast heeft Amsterdam prachtige hotels waar jullie heerlijk kunnen overnachten.


Romantische uitjes in Amsterdam

Vondelpark
romantische uitjes

Vondelpark

In dit grote stadspark is er altijd wel iets te zien en te doen. Het is een populaire plek voor hardlopers en skaters om hun sport te beoefenen, maar op het grasveld zullen jullie ook diverse groepen Yoga of Capoeira zien doen. In het vondelpark hoor je altijd wel iemand gitaar spelen of zachtjes zingen. In het openlucht theater worden regelmatig gratis voorstellingen gegeven.

Rijksmuseum
romantische uitjes

Rijksmuseum

Amsterdam heeft ontzettend veel mooie musea, maar het museum die jullie echt niet mogen overslaan is het nieuwe Rijksmuseum. In een imposant gebouw wandelen jullie langs miljoenen meesterwerken en objecten van de Nederlandse meesters uit de 17e eeuw. Het pronkstuk is “de Nachtwacht” van de kunstenaar Rembrandt van Rijn die jullie zeker een keer gezien moeten hebben.

Pllek
romantische uitjes

Pllek

Pllek is een artistieke hangout op de NDSM-werf in Amsterdam. Hier kun je genieten van heerlijk biologisch eten en verantwoord gevangen vis. Je kunt hier terecht voor het ontbijt, lunch en diner of gezellig voor een borrel. Het interieur is een verrassende mix van industrieel en huiselijk. Plof neer op de bank of kruip ’s avonds bij het kampvuur dicht tegen elkaar aan.

Wat je moet weten over Amsterdam

Eten & drinken
romantische uitjes

Eten & drinken

Amsterdamse eetgelegenheden zijn een culinaire smeltkroes van allerlei afkomsten. Zo veelzijdig als deze stad is, zo divers zijn de keukens. In Amsterdam kunnen jullie ervoor kiezen om in een hippe tent sushi te eten aan een lopende band of knus in een hoekje de daghap in een bruine kroeg tussen de locals. In Amsterdam vind je ook diverse steakhouse restaurants en geweldige Italiaanse ristorantes.

Hotels in Amsterdam
romantische uitjes

Hotels in Amsterdam

In Amsterdam zijn er heel veel overnachtingsmogelijkheden. Zo zijn er diverse hotels en hostels, waar je al voor weinig geld een overnachting kunt boeken. Als jullie een echte unieke Amsterdam-ervaring willen opdoen is het leuk om te overnachten op een woonboot. Amsterdam zou Amsterdam niet zijn als er geen keuze was uit bijzondere slaapplaatsen; een oude watertoren, een voormalige gevangenis of een hotel voor fietsliefhebbers.

Vervoer
romantische uitjes

Vervoer

Amsterdam heeft een uitgebreid openbaarvervoersnetwerk. Er is een metrostelsel, meerdere buslijnen, je kunt fietsen huren of plaats nemen in een tuk tuk. Als jullie Amsterdam van een heel andere kant willen zien, neem dan plaats aan boord van de rondvaartboot. Willen jullie niets missen? Spring dan aan boord van de Hop-on hop-off bus, die jullie langs alle highlights van de stad neemt

Romantische tips & kortingen

berlijn

Weekendje weg naar Duitsland

Voor een weekendje weg hoef je helemaal niet ver weg te gaan. Je kunt ook prima een weekend vertoeven in Duitsland. Onze oosterburen hebben natuurlijk genoeg te...

flamingo's

Met een Skoda naar de mooiste romantische bestemmingen!

Skoda is een autoproducent uit Tsjechië, die in 1895 tot stand is gekomen. Hun hoofdkantoor bevindt zich in Tsjechië. De Volkswagen Groep is sinds 2000 eigena...