• Romantische verblijven
  • Ideeën voor romantische uitjes
Romantisch weekendje Spanje

Romantisch weekendje Spanje

Een land met schitterende steden
  • Keuze uit 3.400 romantische weekendjes
  • Romantische hotels & verblijven
  • Vergelijk 12+ aanbieders
Home » Romantisch weekendje Spanje

Spanje – Spaanse schoonheden in overvloed

Spanje is ideaal om met jouw geliefde te bezoeken. Geniet van de Spaanse steden als Granada, Sevilla, Madrid en Barcelona. Laat je betoveren door de de rijke geschiedenis, stranden en historische gebouwen. Vergelijk direct alle romantische weekendjes naar Spanje!

Spanje is met zijn aangename klimaat en prachtige steden een ideale kandidaat voor een heerlijk weekendje weg met je geliefde. Spanje belooft zon, zee en strand, maar er zijn nog veel meer redenen waarom Spanje zo geliefd is. De relaxte Spaanse levensstijl gecombineerd met de rijke geschiedenis en cultuur maken Spanje de ideale romantische reisbestemming. Diverse vliegtuigmaatschappijen bieden voordelige vliegtickets aan en dat maakt dat Spanje een goedkoop weekendje weg voor twee kan zijn. Kom ook genieten van deze mediterraanse schoonheid.

Alle aanbieders naar Spanje vergelijken Vind direct jouw romantische weekendje naar Spanje
Bestemmingen Welke plekken mag je niet missen in Spanje?

Romantische uitjes in Spanje

Sevilla uitkijkpunt

Sevilla

Laat je verleiden in Sevilla. Dit is de stad van de passionele dans ‘de Flamenco’. Tussen de heerlijk geurende sinaasappelbomen en huizen met kleurrijke tegeltjes vind je de oude wijk Santa Cruz. De wijk bestaat uit kleine steegjes die leiden naar verborgen pleintjes met prachtige fonteinen. De huizen worden versierd door kleurrijke bloembakken en gekleurde luiken.

Dali Museum

Salvador Dali museum

In zijn geboortestad, Figueras, kreeg de kunstenaar Salvador Dali zijn eigen museum. Het museum ziet er van buien en van binnen net zo surrealistisch uit als de werken van de meester zelf. . Na zijn dood werd Salvador Dali zelfs in het museum begraven. Begeef je even in zijn kleurrijke, absurde droomwereld en bewonder de kunstwerken van Salvador Dali van dichtbij.

Segovia

Segovia

Deze oude stad zit vol met herinneringen aan de tijd van de romeinen en de middeleeuwen. Ook Disney ontdekte de romantiek van deze stad en gebruikte het Alcazar kasteel als inspiratiebron voor de kastelen in de Disney klassiekers. Samen met je geliefde zwerf je ontspannen door de autovrije straten van de stad en wanen jullie je even terug in de tijd van ridders en jonkvrouwen.

Wat moet je weten over Spanje?

Eten en drinken in Spanje

Eten & drinken

De Spanjaarden kennen vier belangrijke eetmomenten. Het ontbijt bestaat uit sterke koffie en een broodje. De belangrijkste maaltijd is de lunch. Deze is dan ook zeer uitgebreid en bestaat uit een warm gerecht zoals paella. Rond zessen komen de tapasgerechtjes op tafel. Vanaf een uur of acht zijn jullie welkom in één van de vele restaurants voor een maaltijd met onder andere verse vis.

romantische hotelkamer

Overnachten

Luxe overnachtingen boeken jullie in de Paradores. Deze staatshotels zijn meestal gevestigd in oude historische gebouwen die tot het Spaanse erfgoed behoren. In Spanje is men over het algemeen zeer gastvrij en vind je door het hele land hotels en appartementen waar je tegen een redelijke vergoeding kunt overnachten. In Spanje zijn diverse budgethotels te vinden, waar je goedkoop een kamer voor twee kunt boeken.

Madrid

Vervoer

Met het vliegtuig zijn jullie snel in Spanje. In Spanje rijden er meerdere treinen en in de grote steden vind je uitgebreide metronetwerken en buslijnen. De autowegen zijn in Spanje uitstekend en het is er mogelijk om samen een auto te huren. In Spanje maakt men veel meer gebruik van taxi’s dan in Nederland. De tarieven verschillen per regio behoorlijk.

Liever een andere bestemming? Bekijk ook eens:

Romantisch-Weekendjeweg.nl - © 2024