Romantisch weekendje Madrid
land vlag

Romantisch weekendje Madrid

Spanje | Madrid
"Een stad vol liefde"

Madrid is een ideale bestemming voor een romantisch weekendje weg. Laat je verrassen door onder meer de Jardines del Buen Retiro en geniet van een romantisch diner in de binnenstad! Kies voor romantisch Madrid!

al vanaf 119,-
Wij vergelijken o.a.
reisbureaus

Madrid – Overal liefde

Madrid heeft vooral aan cultuurliefhebbers veel te bieden. In deze Spaanse stad vind je heel veel belangrijke musea. Madrilenen weten dat hun stad een grote favoriet is bij verliefde stelletjes die een romantisch weekend eropuit willen. Er is namelijk zelfs een museum over de Spaanse romantiek. Door de gunstige ligging kun je in Madrid genieten van de mooiste zonsondergang. Na deze zonsondergang kun jullie je volledig storten in het bruisende nachtleven. Kortom; Madrid bevat alle ingrediënten voor de perfecte citytrip voor twee.


Romantische uitjes in Madrid

Jardines del Buen Retiro
romantische uitjes

Jardines del Buen Retiro

Het populairste park van Madrid is Jardines del Buen Retiro. Temidden van marmeren monumenten, elegante gebouwen en groene gazons vind je dit prachtige park waar ook de locals graag vertoeven. Neem een kleedje mee voor een romantische picknick terwijl jullie uitkijken over het meertje. Masseuses, waarzeggers en artiesten bieden hier graag hun kunsten aan en soms worden hier foto exposities gehouden.

Museo del Romanticismo
romantische uitjes

Museo del Romanticismo

In de stad waar de liefde gevierd wordt vind je een museum waar de Spaanse romantiek centraal staat. In dit museum die zijn deuren al opende in 1924 vind je niet alleen schilderijen, maar ook beelden, meubels, keramiek en fotografische kunstwerken. Het is geen groot museum, maar zeker als je met je grote liefde in Madrid bent, moeten jullie dit bezocht hebben.

El Rastro
romantische uitjes

El Rastro

Iedere zondag wordt op de Ribera de Curtidores een grote vlooienmarkt gehouden. Van origine een vleesmarkt, maar nu de plek voor koopjesjagers om leuke spulletjes voor een klein prijsje op de kop te tikken. Slenter hand in hand langs de vele kraampjes en verwonder je over de interessante koopwaar. Doe mee aan het schat zoeken en wie weet vinden jullie hier een leuk souvenir.

Info over Madrid

Eten & drinken
romantische uitjes

Eten & drinken

Het belangrijkste in de eetcultuur van Madrid is de Tapas. Deze kleine hapjes worden tegen het eind van de middag (soms gratis) geserveerd bij een drankje. Zoals in veel Spaanse steden begint het avondeten pas na half 9. De leukste restaurants openen dan hun deuren. Een bijzonder restaurant is ‘La Castafiore’, waar de obers tussen het serveren door de prachtigste opera ten gehore brengen.

Overnachten
romantische uitjes

Overnachten

Als jullie op loopafstand van alle belangrijke bezienswaardigheden een hotel willen vinden, zoek dan een hotel in de buurt van Sol. Deze hotels zijn wel vrij prijzig. Net buiten het centrum vind je charmante familiehotels die voor redelijke prijzen een hotelovernachting aanbieden. Net als in iedere grote stad vind je ook in Madrid grote hotelketens die soms interessante hotelarrangementen aanbieden.

Vervoer
romantische uitjes

Vervoer

Goedkope vluchten naar Madrid zijn eenvoudig te boeken. In Madrid is het openbaar vervoer goed geregeld. Je vind hier een uitgebreid metronetwerk, waarmee je snel en gemakkelijk samen de stad kunt ontdekken. Er rijden ook bussen en taxis rond. De historische Aardbeientrein rijdt in vastgestelde periodes vanaf het spoorwegmuseum naar station Aranjuez. Onderweg kunnen jullie genieten van een aardbei proeverij.

Romantische tips & kortingen

berlijn

Weekendje weg naar Duitsland

Voor een weekendje weg hoef je helemaal niet ver weg te gaan. Je kunt ook prima een weekend vertoeven in Duitsland. Onze oosterburen hebben natuurlijk genoeg te...

flamingo's

Met een Skoda naar de mooiste romantische bestemmingen!

Skoda is een autoproducent uit Tsjechië, die in 1895 tot stand is gekomen. Hun hoofdkantoor bevindt zich in Tsjechië. De Volkswagen Groep is sinds 2000 eigena...