• Romantische verblijven
  • Ideeën voor romantische uitjes
Home » Reizen in 2024 zonder verzekering? Kan echt niet!

Reizen in 2024 zonder verzekering? Kan echt niet!

Barceloneta Beach

Ah, heerlijk.. Lekker weer eens een weekendje weg met z’n tweeën. Reserveren, inpakken en genieten. Maar is de gereserveerde bestemming wel veilig genoeg? En wat als er onderweg iets gebeurd? Bagage kwijt met je iPad en Dyson Airwrap erin? Wat doe je dan? De kansen dat dit kan gebeuren zijn groter dan gedacht. Dagelijks raken er wereldwijd namelijk zo’n 90.000 stukken bagage kwijt. Best zuur als jouw bagage met waardevolle spullen daar tussen zit. Om je hiertegen te verzekeren, is er de reisverzekering.

Wat is een reisverzekering?

Op reis kan je voor vervelende verrassingen komen te staan die voor onverwachte hoge kosten kunnen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan het kwijtraken van je bagage, extra kosten omdat je eerder terug moet of een geannuleerde vlucht. Wil je verzekerd zijn tegen dit soort onvoorziene omstandigheden? Dan kan je kiezen voor een reisverzekering. Hiermee ben je volledig verzekerd tegen allerlei kosten. Zo kan je zorgeloos genieten van je uitje.

Maar wat is een reisverzekering precies? Een reisverzekering is een risicoverzekering die jou als reiziger dekt voor onverwachte kosten op reis in zowel binnen- als buitenland. Dit kan enorm handig zijn, vooral wanneer je het het minst verwacht. Beland jij tijdens je vakantie in een noodsituatie? Dan heb je met een reisverzekering recht op hulp. Niet alleen op basishulp, maar ook extra ondersteuning zoals vroegtijdig terugreizen bij ongeval of ziekte. Iedere reiziger heeft eigen reisbehoeften, daarom bieden reisverzekeraars verschillende soorten verzekeringen aan. Wil je er zeker van zijn dat jij de juiste verzekering voor jezelf uitkiest? Ga dan je reisverzekering vergelijken met reisverzekeringen van andere aanbieders.

Reisverzekering hetzelfde als annuleringsverzekering?

Is een reisverzekering hetzelfde als een annuleringsverzekering? Het antwoord: nee. Een annuleringsverzekering is namelijk een aanvullende dekking die je afsluit bovenop je reisverzekering. Ook kan je ervoor kiezen om een reisverzekering los aan te schaffen. Deze aanvullende dekking of los verzekeringsproduct zorgt ervoor dat je als reiziger een vergoeding krijgt bij het onverwachts annuleren van je geplande reis, dit kunnen vliegtickets of accommodatie zijn. Een annuleringsverzekering bestaat in twee vormen: kortlopend en doorlopend.

Kortlopende annuleringsverzekering
Een kortlopende annuleringsverzekering is een verzekering die je afsluit voor één specifieke reis. De premie voor deze verzekering bedraagt tussen 5-7% van de reissom. Dit zijn de totale gemaakte kosten door alle reizigers vóór aanvang van de specifieke reis. Sluit je deze verzekering af? Dan kies je zelf voor het bedrag dat je wilt verzekeren. Let op: sommige verzekeraars hanteren een maximale vergoeding die je kunt ontvangen.

Doorlopende annuleringsverzekering
Een doorlopende annuleringsverzekering is een verzekering voor lange periode. Je kan jezelf voor een bepaalde periode verzekeren voor alle reizen waar je op gaat. Met de doorlopende annuleringsverzekering is het mogelijk om een vast bedrag per persoon te verzekeren, in veel gevallen is dit maximaal € 4.500,-. De premie die je betaalt voor deze verzekering is een percentage van het maximaal te verzekeren bedrag. Een doorlopende verzekering betaal je over de periode van een jaar. De maximale vergoeding bij annuleren verschilt sterk per verzekeraar. Soms rekenen verzekeraars de vergoeding als een percentage van de reissom.

Romantisch-Weekendjeweg.nl - © 2024