• Romantische verblijven
  • Ideeën voor romantische uitjes
Romantisch weekendje Gent

Romantisch weekendje Gent

Romantiek in de oude straatjes van Gent
  • Keuze uit 3.400 romantische weekendjes
  • Romantische hotels & verblijven
  • Vergelijk 12+ aanbieders
Home » Romantisch weekendje België » Romantisch weekendje Gent

Gent – Culinair genieten

Gent is een stad met eeuwenoude gebouwen, pittoreske straatjes en de echte Belgische sfeer. Geniet ook van de sfeervolle restaurants en kroegjes in de stad. Een walhalla voor stelletjes die op zoek zijn naar een romantisch weekendje weg!

Gent is misschien wel één van de leukste steden in België om te bezoeken. De rijke historie van een stad dat veel welvaart kende is nog duidelijk zichtbaar. In Gent vind je nog veel betaalbare hotels en is daarom uitermate geschikt voor een voordelig weekendje weg voor jou en je geliefde. Op slechts een paar uur rijden van Nederland bevind zich een wonderschone stad waar jullie heerlijk kunnen slenteren door oude straatjes, intiem kunnen dineren in sfeervolle restaurants en romantisch kunnen overnachten in prachtige hotels.

Vergelijk alle aanbieders voor romantisch Gent Vind direct jouw romantische weekendje naar Gent

Romantische weekendjes naar Gent? Dit is de top 6!

Romantische hotels en leuke arrangementen
Ghent River Hotel Gent De Jong Intra Vakanties
Ghent River Hotel
€99.00
Ibis Budget Gent Dampoort Gent WeekendjeWeg.nl
Ibis Budget Gent Dampoort
€40.75
Holiday Inn Gent Expo Gent Voordeeluitjes.nl
Holiday Inn Gent Expo
€64.50 €94.00
3 dagen - Gent - 95.00 p.p. - 26% korting Gent Voordeeluitjes.nl
3 dagen – Gent – 95.00 p.p. – 26% korting
€95.00 €130.00
Hotel Chamade Gent Hotelspecials.nl
Hotel Chamade
€128.00
3 dagen - Gent - 95.00 p.p. - 20% korting Gent Voordeeluitjes.nl
3 dagen – Gent – 95.00 p.p. – 20% korting
€95.00 €120.00

Romantische uitjes in Gent

Gent by night

Belfort

Drie imposante torens tekenen de Gentse skyline. De middelste toren is de 95 meter hoge Belfort. De klok in de toren werd vroeger geluid bij naderend gevaar. Bovenop de toren waakt een draak vandaag de dag nog over de stad. De toren is te beklimmen, waarna jullie kunnen uitrusten en genieten van een prachtig wijds uitzicht over de stad.

Graslei in Gent

Graslei

De oude haven van Gent wordt gezien als de mooiste straat van de stad. Aan de rivier de Leie staan een aantal prachtige, middeleeuwse panden die samen zorgen voor een fotogeniek beeld van deze Belgische stad. Geniet van een lunch op het terras, maar als die vol zitten kunnen jullie ook heerlijk vertoeven op de stenen randen rondom het water.

Patershol

Patershol

Het culinaire middelpunt van de stad bevind zich in Patershol. Deze authentieke middeleeuwse wijk staat bekend om zijn ruime keuze aan restaurants. Je kunt hier samen met je geliefde nog genieten van de oude Vlaamse keuken, maar voor de nieuwsgierige eter heeft restaurant ‘Fusion’ een gepaste kaart met exotische gerechten als krokodil of slang. Verder vind je in Patershol tapasrestaurants en goede Japanse eethuizen.

Wat je moet weten over Gent

Gentse neuzen

Eten & Drinken

Gent kent verhoudingsgewijs meer vegetarische restaurants dan grote steden als Londen of Parijs en mag zichzelf de ‘veggiehoofdstad’ van Europa noemen. Alhoewel Gent een historische stad is, heeft het een ruim aanbod aan hippe restaurants waar jullie samen kunnen genieten van heerlijke gerechten. Romantisch dineren kan uiteraard ook, in het restaurant met de toepasselijke naam Valentijn, zit het dagelijks vol met stelletjes. Ga ook zeker voor de lekkernij van Gent: Gentse neuzen! Deze snoepjes zijn in piramidevorm gegeten en bevatten van binnen een soort gummybear achtige vulling, omringd door chocola. Een unieke beleving wat ons betreft!

Romantische hotelkamer

Overnachten in Gent

Voor een voordelige overnachting in Gent kun je terecht bij één van de vele hostels. Echter ontbreekt het hier aan de nodige privacy, dus wanneer je liever alleen bent met je geliefde, dan zijn er voldoende hotels en appartementen waar jullie uit kunnen kiezen. Een art deco villa, een luxe chalet of een monumentaal pand. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Zie ook: Ontstoppingsdienst Gent

De Sint-Michielsbrug in Gent

Vervoer

Gent is gemakkelijk te bereiken met de auto. Echter, de binnenstad is vrijwel geheel autovrij dus zal je de auto ergens moeten parkeren en deze stad te voet moeten ontdekken. Verras je lief met een rondritje in een koets of bereik de bezienswaardigheden per watertram. In Gent is het zelfs mogelijk om een retro Vespa te huren om in stijl de stad te verkennen.

Romantisch-Weekendjeweg.nl - © 2024