Romantisch weekendje Gent
land vlag

Romantisch weekendje Gent

België | Gent
"Romantiek in de oude straatjes van Gent"

Gent is een stad met eeuwenoude gebouwen, pittoreske straatjes en de echte Belgische sfeer. Geniet ook van de sfeervolle restaurants en kroegjes in de stad. Een walhalla voor stelletjes die op zoek zijn naar een romantisch weekendje weg!

al vanaf € 59,-
Wij vergelijken o.a.
reisbureaus

Gent – Culinair genieten

Gent is misschien wel één van de leukste steden in België om te bezoeken. De rijke historie van een stad dat veel welvaart kende is nog duidelijk zichtbaar. In Gent vind je nog veel betaalbare hotels en is daarom uitermate geschikt voor een voordelig weekendje weg voor jou en je geliefde. Op slechts een paar uur rijden van Nederland bevind zich een wonderschone stad waar jullie heerlijk kunnen slenteren door oude straatjes, intiem kunnen dineren in sfeervolle restaurants en romantisch kunnen overnachten in prachtige hotels.


Romantische uitjes in Gent

Belfort
romantische uitjes

Belfort

Drie imposante torens tekenen de Gentse skyline. De middelste toren is de 95 meter hoge Belfort. De klok in de toren werd vroeger geluid bij naderend gevaar. Bovenop de toren waakt een draak vandaag de dag nog over de stad. De toren is te beklimmen, waarna jullie kunnen uitrusten en genieten van een prachtig  wijds uitzicht over de stad.

Graslei
romantische uitjes

Graslei

De oude haven van Gent wordt gezien als de mooiste straat van de stad. Aan de rivier de Leie staan een aantal prachtige, middeleeuwse panden die samen zorgen voor een fotogeniek beeld van deze Belgische stad. Geniet van een lunch op het terras, maar als die vol zitten kunnen jullie ook heerlijk vertoeven op de stenen randen rondom het water.

Patershol
romantische uitjes

Patershol

Het culinaire middelpunt van de stad bevind zich in Patershol. Deze authentieke middeleeuwse wijk staat bekend om zijn ruime keuze aan restaurants. Je kunt hier samen met je geliefde nog genieten van de oude Vlaamse keuken, maar voor de nieuwsgierige eter heeft restaurant ‘Fusion’ een gepaste kaart met exotische gerechten als krokodil of slang. Verder vind je in Patershol tapasrestaurants en goede Japanse eethuizen.

Wat je moet weten over Gent

Eten & Drinken
romantische uitjes

Eten & Drinken

Gent kent verhoudingsgewijs meer vegetarische restaurants dan grote steden als Londen of Parijs en mag zichzelf de ‘veggiehoofdstad’ van Europa noemen. Alhoewel Gent een historische stad is, heeft het een ruim aanbod aan hippe restaurants waar jullie samen kunnen genieten van heerlijke gerechten. Romantisch dineren kan uiteraard ook, in het restaurant met de toepasselijke naam Valentijn, zit het dagelijks vol met stelletjes.

Overnachten in Gent
romantische uitjes

Overnachten in Gent

Voor een voordelige overnachting in Gent kun je terecht bij één van de vele hostels. Echter ontbreekt het hier aan de nodige privacy, dus wanneer je liever alleen bent met je geliefde, dan zijn er voldoende hotels en appartementen waar jullie uit kunnen kiezen. Een art deco villa, een luxe chalet of een monumentaal pand. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Zie ook: Ontstoppingsdienst Gent

Vervoer
romantische uitjes

Vervoer

Gent is gemakkelijk te bereiken met de auto. Echter, de binnenstad is vrijwel geheel autovrij dus zal je de auto ergens moeten parkeren en deze stad te voet moeten ontdekken. Verras je lief met een rondritje in een koets of bereik de bezienswaardigheden per watertram. In Gent is het zelfs mogelijk om een retro Vespa te huren om in stijl de stad te verkennen.

Romantische tips & kortingen

berlijn

Weekendje weg naar Duitsland

Voor een weekendje weg hoef je helemaal niet ver weg te gaan. Je kunt ook prima een weekend vertoeven in Duitsland. Onze oosterburen hebben natuurlijk genoeg te...

flamingo's

Met een Skoda naar de mooiste romantische bestemmingen!

Skoda is een autoproducent uit Tsjechië, die in 1895 tot stand is gekomen. Hun hoofdkantoor bevindt zich in Tsjechië. De Volkswagen Groep is sinds 2000 eigena...