• Romantische verblijven
  • Ideeën voor romantische uitjes
Romantisch weekendje Rome

Romantisch weekendje Rome

Een muntje in de Trevi Fontein
  • Keuze uit 3.400 romantische weekendjes
  • Romantische hotels & verblijven
  • Vergelijk 12+ aanbieders
Home » Romantisch weekendje Italië » Romantisch weekendje Rome

Rome – De stad van de Griekse goden

Verken de oude Romeinse stad met jouw geliefde! Gooi in de avond een muntje in de Trevi fontein, bekijk het Colosseum en geniet van de heerlijkse Italiaanse keuken. Vergelijk hier alle romantische weekendjes naar Rome!

Rome, de stad waar La dolce vita de levensstandaard is. Op elke hoek staat je een andere verrassing te wachten in de vorm van rijkelijk versierde bouwwerken, majestueuze beelden, imposante fonteinen en sfeervolle terrasjes. Rome straalt sensualiteit en schoonheid uit en is een perfecte plek voor een romantisch uitje met je geliefde. Geniet van deze prachtige stad met mooie mensen en heerlijk eten. Verdwaal door de straatjes geplaveid met karakteristieke keitjes en de gevels met mooie luiken en sierlijke balkons.

Alle aanbieders naar Rome vergelijken

Romantisch weekendje naar Rome boeken? Dit zijn de beste deals!

Top 6
Rome Garden Hotel Rome De Jong Intra Vakanties
Rome Garden Hotel
€189.00
Hotel Camplus Roma Centro Rome De Jong Intra Vakanties
Hotel Camplus Roma Centro
€263.00
Genio Rome TUI.nl
Genio
€356.00
Hotel Contilia Rome De Jong Intra Vakanties
Hotel Contilia
€214.00
Raffaello Sure Hotel Collection by Best Western Rome TUI.nl
Raffaello Sure Hotel Collection by Best Western
€173.00
Hotel Ripa Roma Rome De Jong Intra Vakanties
Hotel Ripa Roma
€230.00

Romantische uitjes in Rome

Trevi Fontein

Trevifontein

Gelegen aan het pleintje Piazza di Trevi, staat de prachtige Trevifontein. Op de fontein is de zeegod Oceanus afgebeeld, die door zijn gevleugelde paarden en knappe Tritons wordt voortgetrokken in zijn schelpvormige koets. Muntjes in de fontein gooien hoort bij de traditie; 1 voor een terugkeer naar Rome, 2 voor het vinden van de liefde en 3 voor een huwelijk of scheiding.

Tuinen van Villa Borghese

Villa Borghese

Villa Borghese is een prachtig landgoed met aangrenzend verschillende musea en een dierentuin. Op het landgoed kunnen jullie heerlijk wandelen en genieten van de bloemenpracht. Een gids geeft er rondleidingen en verteld alles over de bezienswaardigheden. In het park vind je indrukwekkende sculpturen. Een bezoek aan het landgoed is niet compleet zonder een romantische boottocht over Laghetto, een meer middenin het park.

Colosseum

Colosseum

Misschien wel het meest herkenbare bouwwerk van Rome. Ooit een amfitheater voor bloeddorstige spelen, nu een adembenemende ruïne van formaat. Het Colosseum wordt gezien als een van de grootste werken uit de Romeinse tijd. Dit imposante bouwwerk moet je dan ook gezien hebben. Wandel door de arena waar veel mensen en dieren het leven lieten, maar waar ook veel mensen genoten van spectaculaire toneelvoorstellingen.

Info over Rome

Romantische restaurants Rome

Eten & drinken

In Rome zijn espressobars waar Italianen staand met een koffie en een zoet broodje in de hand de dag beginnen. De lunch wordt er meestal buiten de deur genuttigd en bestaat vaak uit een stuk pizza of een broodje. Er zijn meerdere liefelijke restaurantjes waar jullie kunnen aanschuiven voor een voortreffelijk Italiaanse maaltijd. Bedenk wel dat je rond de toeristische attracties de hoofdprijs betaald.

stelletje bij het colosseum

Hotels en B&B's

Hotels in Rome zijn meestal niet goedkoop. Goedkopere overnachtingen liggen vaak op hogere etages van appartementencomplexen en voor een low-budget overnachting kunnen jullie ook een Bed & Breakfast overwegen. Rond het Termini treinstation vind je meerdere kleine hotelletjes die ook heel betaalbaar zijn. Italiaanse hotelkamers zijn meestal gezellig klein en de hoteleigenaren doen hun best om het jullie naar de zin te maken. Ben je op zoek naar echt romantische hotels in Rome? Kies dan voor een leuk designhotel in de buurt van het Colosseum of in hartje centrum!

sint pietersbasiliek

Vervoer

Met een kaartje voor de Metrebus kun je in Rome gebruik maken van de metro, bus, stadstrein en tram. De metro heeft slechts twee metrolijnen en is geschikt als jullie bezienswaardigheden buiten Rome willen bezoeken. Als jullie in het centrum willen blijven zijn de bus en de tram betere opties. Als jullie kiezen voor een taxi, neem dan één met ‘Servizio pubblico’ vermeld op het nummerbord.

Romantisch-Weekendjeweg.nl - © 2023