Romantisch weekendje België
land vlag

Romantisch weekendje België

Home | België
"Bourgondisch genieten"

Boek een heerlijke vakantie bij onze zuiderburen! Met steden als Brugge, Antwerpen en Brussel is dit land ideaal voor een weekendje romantiek. Vergelijk direct alle romantische weekendjes naar België!

al vanaf € 69,-
Wij vergelijken o.a.
reisbureaus

België- Dichtbij en toch ver weg

Binnen een paar uur rijden ben je al in België, maar de uitstraling en charme van onze zuiderburen zorgen ervoor dat je het gevoel hebt dat je heel ver van huis bent. Daarom is dit land uitermate geschikt voor een voordelig weekendje weg met z’n tweeën. België is heel veelzijdig. Het is geschikt voor zowel een romantische stedentrip als een sportieve en avontuurlijke overnachting in de natuur. Geniet samen van de historische steden, het heerlijke eten en het prachtige natuurschoon.


Romantische uitjes in België

Belgische Ardennen
romantische uitjes

Belgische Ardennen

Lange wandelingen maken door de prachtige natuur met de kans om een hert of een wild zwijn in zijn natuurlijke omgeving te spotten. Wandelpaden voeren jullie langs naaldbomen en rivieren of huur een fiets voor een onvergetelijke fietstocht. De authentieke dorpjes in de regio bieden een selectie van sfeervolle restaurantjes waar jullie nog even kunnen nagenieten van een heerlijke dag.

Antwerpen
romantische uitjes

Antwerpen

Antwerpen is populair om zijn goede bereikbaarheid en mooie winkelstraten. Hier kun je samen met je geliefde winkelen naar hartenlust. De Meir en de Grote markt zijn de bekendste winkelgebieden, maar in de zijstraatjes van Antwerpen vind je de leukste vintage zaken en bijzondere antiekhandelaren. Vergeet op zondag de Vogelenmarkt niet. Op deze veelzijdige markt kijken jullie je ogen uit.

Gent
romantische uitjes

Gent

Wie van oude, charmante stadjes houdt is in Gent op de goede plek. Hier vind je nog prachtige oude kastelen en kerken. Omdat het centrum van Gent niet zo groot is, kunnen jullie prima alles te voet bereiken. Het stadcentrum is overzichtelijk ingedeeld en bestaat voornamelijk uit winkeltjes en terrassen waar jullie aan het eind van de dag terecht kunnen voor een koud glas Belgisch bier.

Over België

Het Vlaamse Eten & drinken
romantische uitjes

Het Vlaamse Eten & drinken

De Belgische keuken is heel gevarieerd met invloeden van de Franse keuken. Zowel vleeseters als visliefhebbers kunnen in Belgische restaurants hun hart ophalen. De Vlaamse frieten zijn tot ver over de grens beroemd, maar ook de grote variatie in Belgische bieren wordt geroemd. Laat ruimte over voor het nagerecht, want Belgen zijn echte zoetekauwen en de wafels met slagroom wil je niet missen.

Overnachten
romantische uitjes

Overnachten

Voor een betaalbare overnachting in de natuur kunnen jullie kiezen voor een mooie camping in de Belgische Ardennen. Gaan jullie liever voor iets meer luxe? Dan is een zogenaamde glamping een goede optie. Een charmant hotelletje in de binnenstad van Gent of Brussel of een fraai designershotel in het centrum van Antwerpen is zo gevonden; België heeft het allemaal.

Vervoer
romantische uitjes

Vervoer

België ligt dichtbij Nederland en is daarom uitstekend bereikbaar met eigen vervoer. Als jullie geen zin hebben om zelf te rijden dan is het ook mogelijk om de grote steden per trein te bezoeken. Op die manier hebben jullie meer tijd en aandacht voor elkaar. In België rijden diverse trams die jullie, terwijl jullie van het prachtige uitzicht genieten, brengen naar waar jullie moeten zijn.

Romantische tips & kortingen

berlijn

Weekendje weg naar Duitsland

Voor een weekendje weg hoef je helemaal niet ver weg te gaan. Je kunt ook prima een weekend vertoeven in Duitsland. Onze oosterburen hebben natuurlijk genoeg te...

flamingo's

Met een Skoda naar de mooiste romantische bestemmingen!

Skoda is een autoproducent uit Tsjechië, die in 1895 tot stand is gekomen. Hun hoofdkantoor bevindt zich in Tsjechië. De Volkswagen Groep is sinds 2000 eigena...