• Romantische verblijven
  • Ideeën voor romantische uitjes
Home » Weekendje weg naar Duitsland

Weekendje weg naar Duitsland

Rothenburg ob der Tauber in Duitsland

Voor een weekendje weg hoef je helemaal niet ver weg te gaan. Je kunt ook prima een weekend vertoeven in Duitsland. Onze oosterburen hebben natuurlijk genoeg te bieden. Qua steden is er genoeg moois te zien in Duitsland, maar ook als je een liefhebber van natuur bent kun je terecht in het land. Een ander voordeel van een weekendje weg naar Duitsland is dat je nog in de Europese Unie bent, dus je hebt geen visum nodig voor je vakantie

Als je een weekendje weg gaat dan zul je waarschijnlijk eerst gaan kijken naar de hoofdstad van het land waar je naartoe wilt. In dit geval is dat dus Berlijn, want dat is natuurlijk de hoofdstad van Duitsland. In principe is dit prima te doen qua reistijd. In de auto is het vanaf Utrecht namelijk zo’n 6 uur rijden. Daarnaast zou je ook met de trein naar de Duitse stad kunnen reizen. Dit is beter voor het milieu, terwijl het vanaf Utrecht ook nog eens sneller is. Het is namelijk over het algemeen zo’n 10 minuten korter om de trein te nemen vanuit Utrecht naar Berlijn dan de auto.

In Berlijn valt natuurlijk ook van alles te doen. De Duitse stad heeft veel historische bezienswaardigheden, maar is toch ook relatief modern. Er is dus eigenlijk een mix van het heden en het verleden. Zo mag je de Brandenburger Tor niet missen als je in de hoofdstad van onze oosterburen bent. Dit is de belangrijkste poort van Berlijn en gebouwd in de neoclassicistische stijl. Ook de Reichstag mag niet ontbreken, wat in het Nederlands het Rijksdaggebouw heet. Dit is het gebouw van het Duitse parlement. Als je een fantastisch uitzicht wilt over de stad dan moet je naar de Berliner Fernsehturm gaan. De uitkijktoren in het centrum van Berlijn is een televisietoren en is maar liefst 368 meter hoog.

Als je wat minder ver wilt reizen voor het weekendje weg dan zou je kunnen kiezen voor een verblijf in Keulen. Deze grote stad telt ongeveer 2,5 miljoen inwoners en wordt gezien als dé stad van de kerstmarkt. Toch kun je hier ook in andere maanden prima vertoeven, want het heeft veel bezienswaardigheden. Het bekendste voorbeeld hiervan is natuurlijk de Dom van Keulen, wat de hoofdkerk van de Duitse stad is. Deze spectaculaire kathedraal is maar liefst 157 meter hoog waardoor het met kop en schouders boven de stad uitsteekt.

Ook Düsseldorf ligt relatief dichtbij Nederland, vanuit Utrecht is het namelijk maar 2 uur rijden. In deze stad in Duitsland kun je onder meer het oude historische centrum bezoeken. Dit wordt ook wel Altstadt genoemd en wordt gekenmerkt door een aantal historische gebouwen. Hierbij kun je onder meer denken aan de Andreaskirche, maar ook aan het Rathuis en de St. Lambertus Basiliek. Daarnaast heb je in de Rheinturm een prachtig uitzicht over Düsseldorf. Deze toren is zo goed als 2441 meter hoog en heeft onder meer een observatiedek. Je zou hier tevens kunnen dineren, want het heeft ook een ronddraaiend restaurant.

Romantisch-Weekendjeweg.nl - © 2024