Romantisch weekendje Engeland
land vlag

Romantisch weekendje Engeland

Bestemmingen | Engeland
"Romantiek en mysterie in Engeland"

Engeland is een land eeuwenoude tradities en schitterende gebouwen. Met steden als Londen, York en Newcastle is het land uitermate geschikt voor een romantisch weekendje weg. Vergelijk direct alle reizen!

al vanaf 49,-
Wij vergelijken o.a.
reisbureaus

Engeland – Een land vol romantiek en mysterie

Engeland, het decor voor de populaire romans als Pride and Prejudice en Sense and Sensibility van Jane Austen en nog steeds een grote inspiratiebron voor filmmakers en kunstenaars. Voor verliefde stelletjes is Engeland dan ook een mooie bestemming voor een romantisch weekendje weg. Engeland is zeer veelzijdig met enerzijds een prachtige woeste natuur en een fraaie kustlijn en anderzijds een bruisend stadsleven met veel bezienswaardigheden. Engeland is op diverse manieren te bereiken en is dus bijzonder geschikt voor een low budget uitje.

Romantische bestemmingen


Romantische uitjes in Engeland

Westminster Abbey
romantische uitjes

Westminster Abbey

Deze prachtige gotische kerk vind je in de Engelse hoofdstad Londen en was de trouwlocatie voor diverse koninklijke huwelijken, met nog vers in het geheugen ; de spraakmakende bruiloft van Kate en William. Ook is deze kerk de plek waar de kroningen plaatsvinden. Dit prachtige bouwwerk staat op de UNESCO werelderfgoed lijst en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers.

Eden project
romantische uitjes

Eden project

Het Eden Project in Cornwall bestaat uit een reeks biomes. Dit zijn broeikassen waarin botanische tuinen zijn aangelegd. Alleen al vanaf de buitenkant zijn de futuristische bollen middenin een groen landschap adembenemend, maar eenmaal binnen vind je hier de meest bijzondere planten en bloemen. Er is zelfs een deel van het tropisch regenwoud nagebootst waar jullie doorheen kunnen wandelen.

Stonehenge
romantische uitjes

Stonehenge

Zijn jullie wel in voor een beetje mysterie en spiritualiteit? Bezoek dan deze bijzondere stenenformatie die volgens veel Engelsen magische krachten bezit. De stenen staan er hoogstwaarschijnlijk al 4500 jaar, maar niemand weet waarvoor dit bouwwerk diende. Men denkt dat Stonehenge is gebouwd om zon- en maansverduisteringen te voorspellen en sommige gelovigen beweren dat de stenen een poort naar het hiernamaals vormen.

Wat je moet weten over Engeland

Eten & drinken
romantische uitjes

Eten & drinken

De Engelse keuken staat niet bepaald bekend als een culinair hoogstandje. Toch kun je in Engeland heerlijk uit eten, want de restaurants zijn beïnvloed door de vele culturen die Engeland rijk is. Je vind hier kleurrijke Indiase restaurants of knusse Franse bistro’s.  Een traditionele Engelse hap is Fish and chips. Bij dit gerecht krijg je patat en witvis in een krant gewikkeld, zodat je deze onderweg kunt opeten.

Overnachten
romantische uitjes

Overnachten

Engeland heeft diverse kastelen waar jullie een romantisch weekend kunnen verblijven. Jullie slapen in een prachtig hemelbed en kunnen ’s ochtends genieten van een uitgebreid ontbijt op het terras met uitzicht over de kasteeltuin. In Engeland vind je diverse bed & breakfasts waar je tegen aantrekkelijke tarieven kunt overnachten. Daarnaast kun je in Engeland ook prima kamperen of een kamer boeken in één van de vele hotels.

Vervoer
romantische uitjes

Vervoer

Engeland kun je op meerdere manieren bereiken. Via een bootovertocht waar je ook aan boord kunt overnachten kom je aan in Newcastle. Je kunt de auto meenemen, maar vergeet niet dat men in Engeland links rijdt. Engeland heeft meerdere luchthavens en uitstekende treinverbindingen. In Londen is een ritje met de Underground “part of the London experience”.

Romantische tips & kortingen

berlijn

Weekendje weg naar Duitsland

Voor een weekendje weg hoef je helemaal niet ver weg te gaan. Je kunt ook prima een weekend vertoeven in Duitsland. Onze oosterburen hebben natuurlijk genoeg te...

flamingo's

Met een Skoda naar de mooiste romantische bestemmingen!

Skoda is een autoproducent uit Tsjechië, die in 1895 tot stand is gekomen. Hun hoofdkantoor bevindt zich in Tsjechië. De Volkswagen Groep is sinds 2000 eigena...