Romantisch weekendje Newcastle
land vlag

Romantisch weekendje Newcastle

Engeland | Newcastle
"Een klassieke Engelse stad"

De oude Engelse stad Newcastle is een schitterende bestemming voor een romantisch weekendje weg. Boek een weekendje en loop met je geliefde langs de rivier de prachtig verlichte rivier de Tyne!

al vanaf € 49,-
Wij vergelijken o.a.
reisbureaus

Newcastle – Een oud-Engelse traditie

De reis naar deze noord-Engelse stad kan al heel romantisch zijn, wanneer jullie kiezen voor een overtocht met een cruiseship. in Newcastle kunnen jullie hand in hand wandelen langs de Tyne rivier met zijn imposante bruggen of gezellig door de oude Engelse straatjes op weg naar een romantisch restaurant. Newcastle is heel divers.. Je vindt aan de ene kant van de rivier de oude binnenstad en aan de andere kant van de oever woonwijken met moderne architectuur. Newcastle moet je ontdekken.

Vergelijk alle aanbieders voor romantisch Newcastle


Romantische uitjes in Newcastle

Tyne rivier
romantische uitjes

Tyne rivier

Een romantische wandeling langs deze rivier is een unieke belevenis. Je wandelt langs de oever van deze mooie rivier en passeert maar liefst zeven prachtige bruggen. De Millenium bridge zorgt bij schemering voor een bijzonder silhouet en ’s avonds geeft deze brug een spectaculaire lichtshow weg. Je herkent de brug misschien wel uit één van de Harry Potter films.

Grey Street
romantische uitjes

Grey Street

Volgens de inwoners van Newcastle is Grey Street één van de mooiste straten die de stad rijk is. De straat die aangelegd is in 1830 staat bekend om de prachtige architectuur. Het bekendste gebouw van Grey street is het theater Royale. Hier vinden diverse musicalvoorstellingen plaats, maar jullie kunnen hier ook genieten van prachtige ballet- en pantomimevoorstellingen.

Grainger Market
romantische uitjes

Grainger Market

De Grainger Market in Newcastle is een overdekte, typisch oud-Engelse markt. Hier kunnen jullie genieten van de traditionele Engelse sfeer die de markt uitstraalt. Hier komen de locals naartoe om hun bloemen, vlees en groente te halen. De stalletjes worden veelal gerund door families en de sfeer is mede daardoor zeer gemoedelijk. Hier vind je ook het kleinste Marks & Spencer filiaal.

Wat je moet weten over Newcastle

Eten & drinken
romantische uitjes

Eten & drinken

In Newcastle hoeven jullie niet te verhongeren. Je kunt er genieten van de Engelse, Italiaanse, Spaanse, Franse en zelfs Turkse keuken in de diverse restaurants die Newcastle te bieden heeft. Op de 6e verdieping van het Baltic Centre for Contemporary Art vind je een sjiek restaurant met een adembenemend uitzicht over de rivier de Tyne. Bij Blackfriars serveren ze typische Engelse traditionele gerechten.

Overnachten
romantische uitjes

Overnachten

Newcastle is de ideale bestemming voor een romantisch weekendje weg. De beste hotels bevinden zich in de buurt van Monument en Grey street, want vanaf hier bevinden zich de meeste bezienswaardigheden op loopafstand. Het Royal Station hotel heeft mooie ruime kamers én een binnenzwembad voor als jullie na een lange dag nog even een duik willen nemen voor het slapen gaan.

Vervoer
romantische uitjes

Vervoer

Met de boot naar Newcastle is al een hele ervaring op zich, want je kunt aan boord slapen en dineren. Eenmaal in Newcastle kunnen jullie op verschillende manieren verplaatsen. Er is een metro en er rijden bussen. Een ferry verzorgd een gratis overtocht en natuurlijk rijden er in de stad diverse taxi’s rond die jullie naar de plaats van bestemming kunnen brengen.

Romantische tips & kortingen

berlijn

Weekendje weg naar Duitsland

Voor een weekendje weg hoef je helemaal niet ver weg te gaan. Je kunt ook prima een weekend vertoeven in Duitsland. Onze oosterburen hebben natuurlijk genoeg te...

flamingo's

Met een Skoda naar de mooiste romantische bestemmingen!

Skoda is een autoproducent uit Tsjechië, die in 1895 tot stand is gekomen. Hun hoofdkantoor bevindt zich in Tsjechië. De Volkswagen Groep is sinds 2000 eigena...