Romantisch weekendje Italië
land vlag

Romantisch weekendje Italië

Bestemmingen | Italië
"Romantische stedentrips"

Italië is een fantastisch land, met steden als Rome, Florence, Milaan & Venetië is het land zeer geliefd voor een romantisch weekendje weg. Ontdek op deze pagina de leukste uitjes en arrangementen!

al vanaf €119,-
Wij vergelijken o.a.
reisbureaus

Italie – Vier de liefde

Betoverende landschappen, idyllische dorpjes en een azuurblauwe zee. Italië heeft hét recept voor een ultiem romantisch weekendje weg. Hier kunnen jullie het hele jaar door de liefde vieren. De aangename temperaturen en de traditionele Italiaanse keuken, het zijn slechts twee redenen waarom jullie Italië niet mogen missen, maar er zijn er nog zo veel meer. “De Laars” heeft een keur aan sfeervolle hotels op sprookjesachtige locaties. Een overnachting in Italië hoeft niet veel te kosten; de ideale bestemming voor een betaalbaar uitstapje.

Romantische bestemmingen


Romantische uitjes in Italië

Salento, Puglia
romantische uitjes

Salento, Puglia

De Salento is de Italiaanse kuststrook in de provincie Lecce, Puglia. Hier vind je hagelwitte stranden en helder ondiep water, als op de Maladiven. In Lecce is gebruik gemaakt van de Barok architectuur, te zien in de sierlijke gevels van kerken en gebouwen. Je vindt hier leuke winkeltjes en pittoreske restaurants. Keer ’s avonds terug naar het strand voor de prachtige rode zonsondergang.

Verona
romantische uitjes

Verona

De stad van Romeo en Julia, hét liefdespaar uit de gelijknamige klassieker van Shakespeare. Hier vind je het bekende balkon waar Julia hartstochtelijk haar geliefde riep en de kerk waar zich de huwelijksinzegening zou hebben voltrokken. De schilderachtige stad heeft meer te bieden waaronder een romeins amfitheater genaamd Arena di Verona, een pleintje met verschillende terrasjes en een prachtige gotische kerk.

Grotta Azzurra, Capri
romantische uitjes

Grotta Azzurra, Capri

Capri is een waar droomeiland. Het heeft een prachtige kust met talloze verborgen stranden en grotten. De bekendste grot is de “blauwe grot” die alleen te bereiken via een nauwe doorgang vanaf de zee. In Capri vind je verschillende schippers die jullie graag meenemen voor een tochtje. Door de lichtval en het diepblauwe water lijkt de grot blauw op te lichten.

Info over Italië

Eten & drinken
romantische uitjes

Eten & drinken

In Italië is eten en het bereiden ervan een belangrijk deel van de cultuur. Familierecepten die van generatie op generatie worden overgedragen en met liefde worden bereid. In Italië staan ze bekend om hun overheerlijke pizza’s en pastagerechten, maar er is meer. Ieder dorpje heeft z’n eigen specialiteit. Ze gebruiken altijd verse ingrediënten en een maaltijd gaat altijd samen met een goed glas wijn.

Overnachten
romantische uitjes

Overnachten

Kampeerliefhebbers weten Italie al heel lang te vinden. Vooral langs de Italiaanse meren als het Gardameer en Lago Maggiore kun je goed kamperen. Als jullie kiezen voor een stedentrip dan zijn er prachtige hotels te vinden in onder andere Venetie, Rome, Milaan en Napels. Wakker worden op het Italiaanse platteland is ook een aanrader. Hier vind je oude boerdijen die zijn omgetoverd tot vakantieverblijven.

Vervoer
romantische uitjes

Vervoer

Er is een uitstekend wegennetwerk van en naar Italië, dus met de auto reizen is gemakkelijk en voordelig. Willen jullie liever wat minder tijd aan de reis besteden, kies dan voor het vliegtuig. Er vertrekken dagelijks vluchten naar Italië. in Italië kunnen jullie kiezen uit de trein of auto als vervoersmiddel. Let op; er gelden andere verkeersregels. Een retro Vespa huren zorgt voor de ultieme Italië ervaring.

Romantische tips & kortingen

berlijn

Weekendje weg naar Duitsland

Voor een weekendje weg hoef je helemaal niet ver weg te gaan. Je kunt ook prima een weekend vertoeven in Duitsland. Onze oosterburen hebben natuurlijk genoeg te...

flamingo's

Met een Skoda naar de mooiste romantische bestemmingen!

Skoda is een autoproducent uit Tsjechië, die in 1895 tot stand is gekomen. Hun hoofdkantoor bevindt zich in Tsjechië. De Volkswagen Groep is sinds 2000 eigena...