Romantisch weekendje Antwerpen
land vlag

Romantisch weekendje Antwerpen

België | Antwerpen
"Zot van A"

Antwerpen is een heerlijke stad voor een romantisch weekendje weg. De stad ligt dichtbij Nederland, toch krijg je het gevoel van het buitenland. Bezoek de Antwerpen Zoo, het historische stadscentrum of winkel aan de Meir.

al vanaf 59,-
Wij vergelijken o.a.
reisbureaus

Gek op Antwerpen

In Antwerpen zeggen ze; ‘Ik ben zot van A’, wat vertaald in ‘Ik ben gek op jou”. Stiekem denken we dat ze ook bedoelen ‘Ik ben gek op Antwerpen’, want na een bezoekje aan deze veelzijdige stad kun je niets anders dan dit beamen. Deze prachtige stad is gemakkelijk en snel te bereiken vanaf Nederland. Goede hotelaanbiedingen en kleine betaalbare restaurantjes maken Antwerpen de perfecte bestemming voor een voordelig weekendje weg voor twee. Zeg tegen elkaar en tegen de stad; ‘Ik ben zot van A’.


Romantische uitjes in Antwerpen

Zoo Antwerpen
romantische uitjes

Zoo Antwerpen

Of je nu een liefhebber bent van dierenparken of niet, de zoo van Antwerpen moet je hebben gezien. Deze prachtige dierentuin, met gebouwen in art deco stijl en dierenverblijven die de natuurlijke leefomgeving van de dieren nabootsen, is bijzonder geschikt voor een romantische wandeling. Het is dan ook niet heel verrassend dat deze Zoo een populaire trouwlocatie is in Antwerpen.

Diamondland
romantische uitjes

Diamondland

Antwerpen staat van oudsher ook wel bekend als Diamant district. In Diamondland vind je de grootste diamanten showroom van Antwerpen. Hier zijn de medewerkers gespecialiseerd in diamanten slijpen en zetten. Hier worden ook prachtige diamanten sieraden verkocht. Van prachtige oorbellen, tot fonkelende armbanden en kettingen en…verlovingsringen. Ga samen op diamantexcursie waar experts graag vertellen over hun vak en laat je inspireren.

De Vogelmarkt
romantische uitjes

De Vogelmarkt

Iedere zondag vind je op de Oudevaartplaats de bekende Vogelmarkt. Van oudsher een markt voor uitsluitend pluimvee, maar tegenwoordig een walhalla voor liefhebbers van kleding, lekker eten, antiek en andere snuisterijen. Op een klein gedeelte van de markt vind je nog steeds dieren, zoals kuikens, muizen en konijnen. De markt is enorm en loopt door de kleinste steegjes van Antwerpen.

Over Antwerpen

Restaurants in Antwerpen
romantische uitjes

Restaurants in Antwerpen

Vlaamse frieten zijn in Antwerpen overal verkrijgbaar. Hebben jij en je lief zin in een culinair hoogstandje, dan zit je hier ook goed. Naast knusse restaurants waar ze lokale gerechten serveren, vind je in Antwerpen meerdere Japanse en Aziatische restaurants of sfeervolle restaurants met een internationale kaart. Antwerpse handjes zijn een lokale versnapering; chocolaatjes of zandkoekjes in de vorm van een handje.

Hotels in de stad
romantische uitjes

Hotels in de stad

In Antwerpen vind je meer dan 60 hotels in verschillende prijsklassen. Jullie kunnen kiezen uit een luxe boetiekhotel in hartje Antwerpen of een klein familiehotel nabij de kathedraal. In Antwerpen vind je prachtige zakenhotels die in de weekenden hun kamers bij toeristen aanbieden tegen aantrekkelijke prijzen. In het diamantdistrict zijn diverse betaalbare hotels te vinden waar jullie kunnen uitrusten na een dag in deze prachtige stad.

 Vervoer
romantische uitjes

Vervoer

Antwerpen is goed te bereiken met de auto, maar ook met de trein kom je aan in hartje centrum. In Antwerpen zijn veel bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar, maar als jullie geen zin hebben om te lopen dan is de tram een goed alternatief. In Antwerpen kun je ook een romantisch rondritje maken met de paardentram of met een ouderwetse koets.

Romantische tips & kortingen

berlijn

Weekendje weg naar Duitsland

Voor een weekendje weg hoef je helemaal niet ver weg te gaan. Je kunt ook prima een weekend vertoeven in Duitsland. Onze oosterburen hebben natuurlijk genoeg te...

flamingo's

Met een Skoda naar de mooiste romantische bestemmingen!

Skoda is een autoproducent uit Tsjechië, die in 1895 tot stand is gekomen. Hun hoofdkantoor bevindt zich in Tsjechië. De Volkswagen Groep is sinds 2000 eigena...