Romantisch weekendje Venetië
land vlag

Romantisch weekendje Venetië

Italië | Venetië
Venetië, een fantastisch sprookje

Venetië is een sprookjesachtige stad. Stap met jouw geliefde in de gondel en verken de schitterende kanalen. Deze bestemming is ideaal voor een romantisch weekendje weg.

al vanaf € 129,-
Wij vergelijken o.a.
reisbureaus

Venetië – Een ontdekkingstocht over het water

Geen stad in Italië is zo fotogeniek als Venetië. Ieder hoekje, ieder bruggetje, ieder gebouw is minstens zo mooi als de vorige. Venetië bestaat uit 117 eilandjes die aan elkaar verbonden worden door talloze bruggetjes en kronkelende kanalen. In Venetië rijden geen auto’s en dat maakt het een prachtige bestemming voor een rustig en romantisch uitje samen. Waan je in een andere wereld voor liefde en romantiek. Geniet van een tochtje in de gondel en smul samen van een overheerlijk ijsje terwijl jullie uitkijken over het water.


Romantische uitjes in Venetië

De Gondel
romantische uitjes

De Gondel

Dit karakteristieke bootje is het symbool van Venetië. De gondels varen tegenwoordig alleen nog maar voor toeristen, maar bij een romantisch weekendje Venetië hoort nu eenmaal een gondeltocht. De startprijzen bij de gondeliers zijn vrij hoog, dus enige handigheid in afdingen is geboden. Door de kleine afmetingen past de gondel door de smalste kanalen en zullen jullie werkelijk niets van Venetië missen.

Rialtomarkt
romantische uitjes

Rialtomarkt

Wandel hand in hand over de Rialtobrug en bezoek de kleurrijke Rialtomarkt. Deze markt is van oorsprong een vismarkt, maar er worden ook diverse specerijen, groente en fruit verkocht. ’s Ochtends vroeg wordt de koopwaar per boot aangevoerd en dat is een vermakelijk schouwspel. Hier kopen veel chef-koks hun ingrediënten voor de gerechten die ze die avond gaan aanbieden aan hun gasten.

Murano
romantische uitjes

Murano

Murano is een Venetiaanse wijk waar al eeuwen glas geblazen wordt. Hier kun je glasblazers hun eeuwenoude ambacht ter plekke zien uitvoeren. Muranoglas staat bekend om zijn kleurrijke ontwerpen en het glaswerk wordt gezien als ware kunstobjecten. De glasblazers maken schalen, sieraden en glasmozaïeken. Jullie kunnen een bezoekje brengen aan het glasmuseum en in een souvenirwinkeltje een aandenken meenemen voor thuis.

Wat je moet weten over Venetië

Eten & drinken
romantische uitjes

Eten & drinken

Strijk neer op één van de vele terrassen en geniet van een traditionele steenovenpizza of een Italiaanse pasta met verse vis. In Venetië kun je ook aanschuiven voor een goede risotto met bijvoorbeeld vers gevangen schelpdieren of vegetarisch met verse groenten. Zoals in veel steden is dineren rondom de toeristische trekpleisters zeer kostbaar. Zoek liever de kleine tentjes op om net zo smakelijk te eten voor minder geld.

Verblijven in Venetië
romantische uitjes

Verblijven in Venetië

Venetië is zo leuk dat jullie er zeker een nachtje willen verblijven. Over het algemeen zijn de hotelprijzen in Venetië vrij hoog, maar er zijn betaalbare overnachtingen te boeken. In Venetië vind je diverse Bed & breakfasts waar tegen een schappelijke prijs een sfeervolle slaapplaats en ontbijt wordt aangeboden. Hotel Belle Epoque en Casa Mimmi zijn voorbeelden van goede, betaalbare hotels.

Vervoer
romantische uitjes

Vervoer

Venetië is geheel autovrij. Er is maar een autoweg waarmee je de stad kunt bereiken. Het openbaar vervoer in Venetië vindt vooral plaats op, hoe kan het ook anders, het water. Als jullie verschillende bezienswaardigheden willen bezoeken dan is het aan te raden met de vaporetto te reizen. Dit zijn grote boten die dienst doen als bus en ook bij verschillende haltes aanmeren.

Romantische tips & kortingen

berlijn

Weekendje weg naar Duitsland

Voor een weekendje weg hoef je helemaal niet ver weg te gaan. Je kunt ook prima een weekend vertoeven in Duitsland. Onze oosterburen hebben natuurlijk genoeg te...

flamingo's

Met een Skoda naar de mooiste romantische bestemmingen!

Skoda is een autoproducent uit Tsjechië, die in 1895 tot stand is gekomen. Hun hoofdkantoor bevindt zich in Tsjechië. De Volkswagen Groep is sinds 2000 eigena...