• Romantische verblijven
  • Ideeën voor romantische uitjes
Romantisch weekendje Parijs

Romantisch weekendje Parijs

De stad van de liefde
  • Keuze uit 3.400 romantische weekendjes
  • Romantische hotels & verblijven
  • Vergelijk 12+ aanbieders
Home » Romantisch weekendje Frankrijk » Romantisch weekendje Parijs

De stad van de liefde: Parijs

Parijs wordt ook wel de stad van de liefde genoemd. Loop in schilderachtige straatjes met jouw geliefde langs de hoogtepunten van Parijs: de Eiffeltoren, het Louvre, Arc du Triomphe en de Sacre Coeur. Zowel overdag als in de avond een schitterende stad. Ideaal voor een romantisch weekendje!

Parijs wordt door velen de stad van de liefde genoemd. Deze hoofdstad heeft dan ook veel romantische elementen. Het aanbod van diverse charmante bistro’s, sprookjesachtige parken waar jullie hand in hand doorheen kunnen wandelen en wat te denken van een boottochtje over de prachtig verlichte Seine?

Als jij en je geliefde een betaalbare en romantische stedentrip willen boeken, dan is Parijs de ideale bestemming. Hier zullen jullie samen nieuwe herinneringen maken. Parijs is een ervaring die jullie nooit zullen vergeten.

Vergelijk alle aanbieders voor romantisch Parijs

Romantische weekendjes naar Parijs? Dit is de top 6!

Romantische hotels in Parijs & speciale arrangementen
Hotel Paris Bercy Le 209 Parijs Hotelspecials.nl
Hotel Paris Bercy Le 209
€98.10
Hotel du Prince Eugene Parijs WeekendjeWeg.nl
Hotel du Prince Eugene
€109.71 €159.00
Hotel Mercure Paris 17 Batignolles Parijs WeekendjeWeg.nl
Hotel Mercure Paris 17 Batignolles
€146.85 €165.00
Hotel de la Jatte Parijs WeekendjeWeg.nl
Hotel de la Jatte
€28.50 €75.00
Contact Hotel Alizé Montmartre Parijs Hotelspecials.nl
Contact Hotel Alizé Montmartre
€105.00
Hotel ibis Paris Montmartre 18ème Parijs De Jong Intra Vakanties
Hotel ibis Paris Montmartre 18ème
€378.00

Romantische uitjes in Parijs

Montmarte plein

Montmartre

Gelegen in het 18e arrondissement vind je Montmartre. Dit charmante historische district is de thuisbasis voor vele kunstenaars. Hier kunnen jullie je laten vereeuwigen door één van de vele straatartiesten en breng vooral een bezoekje aan ‘le mur des je t’aime’. Op deze muur staat in maar liefst 250 talen ; ‘Ik hou van jou”.

Eiffeltoren in Parijs

Eiffeltoren

Onder de Eiffeltoren worden jaarlijks veel huwelijksaanzoeken gedaan. Het karakteristieke monument staat inmiddels symbool voor de stad van de liefde. Overdag kun je de toren beklimmen. Eenmaal boven hebben jullie een indrukwekkend uitzicht over de stad. Ook ’s avonds is de Eiffeltoren een bezoekje waard. Om 10 uur worden de lampjes en zoeklichten aangezet voor een bijzondere lichtshow.

Champs Elysees

Champs Elysees

Deze indrukwekkende promenade is misschien wel één van de bekendste winkelstraten ter wereld. De Champs Elysees straalt luxe en elegantie uit. Naast luxe modehuizen en karakteristieke Franse boetiekjes vind je hier statige gebouwen en prachtige tuinen. Flaneer samen over de boulevard of rust uit op een bankje in de ‘Jardin des Tuileries’, terwijl jullie uitkijken over de mooie vijver.

Wat je moet weten over Parijs

Romantische restaurantjes in de straten van parijs

Eten & drinken

Romantisch dineren bij kaarslicht is in Parijs eerder regel dan uitzondering. Je wordt van harte welkom geheten in één van de vele sfeervolle restaurants. De tafels zijn klein, zodat jij en je geliefde intiem kunnen dineren. In het Quartier Latin vind je goedkope restaurants die redelijk alternatief zijn. Perfect voor als jij en je lief wat avontuurlijker ingesteld zijn.

Ontbijt in hotel

Overnachten

Goedkoop overnachten is vooral mogelijk in de buitenwijken van Parijs. Hier vind je nog charmante hotels die jullie eventueel, naast een fijne overnachting, van een heerlijk Frans ontbijt kunnen voorzien. Midden in het centrum vind je prachtige suites met uitzicht op de Eiffeltoren of de Arc de Triomphe. Hier kunnen jullie prima tot rust komen van alle indrukken.

Metro Parijs

Vervoer

De Thalys brengt jou en je geliefde binnen een paar uur in het hartje van Parijs. In het drukke centrum vind je een uitgebreid metronetwerk of neem een taxi naar jullie gewenste bestemming. Deze bruisende stad op de fiets verkennen behoort ook tot de mogelijkheden. In Parijs kunnen jullie voordelig fietsen huren. Voor de ultieme romantische ervaring boeken jullie een tochtje in een luchtballon, die jullie Parijs van een heel andere kant laat zien.

Romantisch-Weekendjeweg.nl - © 2023