De 3 meest romantische uitjes in Venetië

land vlag
Wij vergelijken o.a.
reisbureaus

Wat je niet mag missen in Venetië

Weinig mensen denken aan Venetie als ze het hebben over een romantische bestemming. Toch is Venetië een uitstekende bestemming voor een romantisch weekendje weg. Nergens vind je meer Romantiek als in Venetië. Doordat er geen auto’s rijden, is het centrum ontzettend rustig en knus. Om een romantisch weekend helemaal compleet te maken, zijn hier drie romantische uitjes uitgelicht. Tijdens deze uitjes gaat samen genieten en wegdromen in Venetië heel gemakkelijk.

gondel

1. Gondel varen
Je ontkomt er bijna niet aan: gondel varen. Toch zul je er echt wel aan moeten geloven. Dit is het meest romantische uitje in Venetië. Huur een gondel voor een privé tochtje over de wateren van Venetië. Vanaf de gondel kunnen jullie samen de prachtige paleizen aan het water bekijken. De gondel brengt je ook gelijk naar alle prachtige bezienswaardigheden in de stad. Vergeet niet om onder de wereldberoemde brug Rialtobrug heen te varen! Dit is een schitterende eeuwenoude stenen brug over de Canal Grande. Om het helemaal romantisch te maken: maak een gondeltocht aan het eind van de middag en bekijk de zonsondergang vanuit de gondel!

dorsoduro

2. Ontdek het onbekende Venetië
Vermijd samen de drukke toeristische plekken en ga slenteren door de smalle straatjes en afgelegen pleintjes. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de wijk Dorsoduro. Deze wijk lijkt door zijn smalle straatjes en mooie panden wel een dorp in de grote stad Venetië. Loop hier gezellig samen rond en bekijk de kleine winkeltjes. In deze wijk staat ook de indrukkende basiliek Santa Maria della Salute.

murano

3. Hop van eiland naar eiland
Venetië bestaat uit 118 kleine eilandjes en dit maakt de stad uiterst geschikt voor een verkenningstocht. Ga samen een dagje eilandhoppen met een waterbus of watertaxi. Je kunt bijvoorbeeld naar de eilanden Murano, Burano en Torcello. Bezoek in Murano het glasmuseum en bekijk het glasblazen. Op het eiland Burano kunnen jullie de rust opzoeken en de kleurige huizen bekijken. Sluit het dagje eilandhoppen af op Torcello. Op Torcello staat de oudste kathedraal van Venetië, de kathedraal Santa Maria Assunta.

Over: Romantisch-WeekendjeWeg.nl

Romantisch-WeekendjeWeg.nl helpt je graag bij het plannen van een weekendje weg met jouw geliefde. Wij inspireren je met de leukste romantische uitjes, presenteren de leukste bestemmingen, houden je op de hoogte van goedkope aanbiedingen en vergelijken alle reisorganisaties. Houd ons op Facebook in de gaten voor de beste deals en leukste inspiratie!

Romantische aanbiedingen


Romantische tips & kortingen

Romantische uitjes in Apeldoorn

Zoek je een leuk romantisch uitje in Apeldoorn of omgeving om jouw partner een keer heerlijk te verrassen? Bijvoorbeeld voor Valentijnsdag of omdat hij/zij jari...

trevi fontein

Besparen op een weekendje naar Rome

Een van de meest romantische steden in Europa is toch wel Rome. In deze stad van cultuur is ontzettend veel te zien en te beleven en je kunt er heerlijk eten! D...