• Romantische verblijven
  • Ideeën voor romantische uitjes
Home » De 3 meest romantische uitjes in Venetië

De 3 meest romantische uitjes in Venetië

Venetie met zonsondergang

Weinig mensen denken aan Venetië als ze het hebben over een romantische bestemming. Toch is Venetië een uitstekende bestemming voor een romantisch weekendje weg. Nergens vind je meer Romantiek als in Venetië. Doordat er geen auto’s rijden, is het centrum ontzettend rustig en knus. Om een romantisch weekend helemaal compleet te maken, zijn hier drie romantische uitjes uitgelicht. Tijdens deze uitjes gaat samen genieten en wegdromen in Venetië heel gemakkelijk.

1. Gondel varen
Je ontkomt er bijna niet aan: gondel varen. Toch zal je er echt wel aan moeten geloven. Dit is het meest romantische uitje in Venetië. Huur een gondel voor een privé tochtje over de wateren van Venetië. Vanaf de gondel kunnen jullie samen de prachtige paleizen aan het water bekijken. De gondel brengt je ook gelijk naar alle prachtige bezienswaardigheden in de stad. Vergeet niet om onder de wereldberoemde brug Rialtobrug heen te varen! Dit is een schitterende eeuwenoude stenen brug over de Canal Grande. Om het helemaal romantisch te maken: maak een gondeltocht aan het eind van de middag en bekijk de zonsondergang vanuit de gondel!

2. Ontdek het onbekende Venetië
Vermijd samen de drukke toeristische plekken en ga slenteren door de smalle straatjes en afgelegen pleintjes. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de wijk Dorsoduro. Deze wijk lijkt door zijn smalle straatjes en mooie panden wel een dorp in de grote stad Venetië. Loop hier gezellig samen rond en bekijk de kleine winkeltjes. In deze wijk staat ook de indrukkende basiliek Santa Maria della Salute.

3. Hop van eiland naar eiland
Venetië bestaat uit 118 kleine eilandjes en dit maakt de stad uiterst geschikt voor een verkenningstocht. Ga samen een dagje eilandhoppen met een waterbus of watertaxi. Je kunt bijvoorbeeld naar de eilanden Murano, Burano en Torcello. Bezoek in Murano het glasmuseum en bekijk het glasblazen. Op het eiland Burano kunnen jullie de rust opzoeken en de kleurige huizen bekijken. Sluit het dagje eilandhoppen af op Torcello. Op Torcello staat de oudste kathedraal van Venetië, de kathedraal Santa Maria Assunta.

Romantisch-Weekendjeweg.nl - © 2024