• Romantische verblijven
  • Ideeën voor romantische uitjes
Romantisch weekendje Valkenburg

Romantisch weekendje Valkenburg

Bourgondisch Valkenburg
  • Keuze uit 3.400 romantische weekendjes
  • Romantische hotels & verblijven
  • Vergelijk 12+ aanbieders
Home » Romantisch weekendje Nederland » Romantisch weekendje Valkenburg

Valkenburg – Samen ontspannen

Valkenburg is een razend populaire bestemming voor stelletjes! Met plekken als Thermae 2000, het kasteel van Valkenburg en het schitterende stadscentrum meer dan de moeite waard. Vergelijk direct alle romantische weekendjes Valkenburg!

Valkenburg ligt in het zuidelijkste puntje van Limburg, verborgen tussen de glooiende groene heuvels. Deze stad is perfect om er even samen tussenuit te knijpen voor een romantisch weekend voor twee. In Valkenburg kun je namelijk niets anders dan ontspannen en genieten. Hier vind je het kuuroord Thermae 2000 en de prachtige natuur leent zich uitstekend voor lange wandelingen. Voordelige hotels en betaalbare restaurants zijn in Valkenburg volop aanwezig, waardoor een weekend in deze Limburgse stad wel heel verleidelijk wordt.

Vergelijk alle aanbieders voor romantisch Valkenburg Vind direct jouw romantische weekendje naar Valkenburg
Weekendje Valkenburg? Dit is de top 3 met deals!
Hotel de Karsteboom - De Wilde Kriek Valkenburg Hotelspecials.nl
Hotel de Karsteboom – De Wilde Kriek
€65.00
Hotel Schaepkens van St. Fijt Valkenburg WeekendjeWeg.nl
Hotel Schaepkens van St. Fijt
€64.86 €69.00
Hotel Valkenburg by Mercure Valkenburg WeekendjeWeg.nl
Hotel Valkenburg by Mercure
€18.72 €53.50

Romantische uitjes in Valkenburg

Thermae 2000 wellness

Thermae 2000

Wellnesscentrum Thermae 2000 maakt gebruik van thermale baden. Het bronwater heeft een ontspannende werking op spieren en gewrichten. Hier kunnen jullie genieten van diverse sauna’s, schoonheidsbehandelingen en massages. Bijzonder is het blote voetenpad, waar je blootvoets een wandeling maakt over verschillende soorten grond. Tijdens de wandeling gaat je aandacht volledig naar je voeten en maak je je hoofd leeg.

Oude centrum van valkenburg

Wilhelminatoren

Vanaf de Wilhelminatoren hebben jullie prachtig uitzicht over Zuid-Limburg en Duitsland. Jullie kunnen de toren beklimmen en de echte waaghalzen gaan via de tokkelbaan naar beneden. Er is ook een kabelbaan en twee rodelbanen voor als jullie nog wat meer avontuur willen. Moe en hongerig na alle inspanning? Bij de Wilhelminatoren zit een restaurant waar jullie samen heerlijk kunnen dineren.

Kasteelruine valkenburg

Kasteel Valkenburg

Helaas is er van dit kasteel uit de 11e eeuw niet veel meer over dan een ruïne, maar de overblijfselen zijn zeer indrukwekkend om te zien. De bijbehorende fluwelengrot wordt gevormd door het gangenstelsel onder de ruïne. Hier vinden jullie mooie wandschilderingen, geheime inscripties, vreemde sculpturen en een romantisch kapelletje. Dit bijzondere kasteel is zeker een bezoekje waard.

Wat je moet weten over Valkenburg

Dineren met kaarslicht

Eten & Drinken

In het zuiden van het land houdt men er de bourgondische leefstijl op na. Dat wil zeggen dat de Valkenburgers graag de tijd nemen voor een lekker hapje en drankje. Bier en wijn wordt hier rijkelijk geschonken en gaan vergezeld met een kaasplankje of bittergarnituur. Op een typisch Limburgse menukaart staan onder andere gerechten met asperges, gezoet stoofvlees en kalfsvlees met champignons in tomatensaus.

Kasteel Schaloen

Overnachten

In en rond Valkenburg zijn diverse hotels te vinden. De meeste hotels staan in een “groene” omgeving, waardoor een prachtig uitzicht gegarandeerd is. Een luxe overnachting boek je in een oude villa of in het kasteelhotel, waar jullie compleet in de watten gelegd worden. Diverse wellnessresorts bieden een overnachting aan, zodat jullie samen een duik kunnen nemen in het verwarmde zwembad na een ontspannen massage.

mooi hotel in valkenburg

Vervoer

Omdat Valkenburg een prachtig landschap heeft is het zeker de moeite om hier een lange wandeling te maken. Het lokale VVV-bureau heeft georganiseerde wandeltochten, maar jullie kunnen er ook voor kiezen om op eigen houtje de omgeving te ontdekken. Met een plattegrond van de VVV kunnen jullie niet verdwalen. In Valkenburg rijden er bussen en er is een treinstation.

Romantisch-Weekendjeweg.nl - © 2024