Romantisch weekendje Brussel
land vlag

Romantisch weekendje Brussel

België | Brussel
"De sfeervolle hoofdstad van België"

Als hoofdstad van België is Brussel een leuke afwisseling van sfeervolle straatjes en moderne gebouwen. Bezoek samen met jouw geliefde Manneken Pis, Het Atomium en de vele kathedralen. Proef samen de Belgische chocola, wafels en neem een verfijnd Belgisch biertje. Bekijk hier de beste deals voor een weekendje weg!

Al vanaf € 69,-
Wij vergelijken o.a.
reisbureaus

Brussel - Een bruisende stad

In deze hoofdstad is een hoop te zien en te doen. Door de belangrijke zakelijke functie die de stad dient, heeft Brussel een internationaal karakter. Maar Brussel is zoveel meer dan de thuisbasis van Manneken Pis en het Atomium. De straten van Brussel zijn altijd levendig. Zakenlui, toeristen en inwoners leven dwars door elkaar heen. Er is hier altijd wat te beleven. De vele bezienswaardigheden, antiekmarkten en horecagelegenheden maken dat Brussel een stad is voor iedereen. Ontdek samen hoe voordelig en veelzijdig deze hoofdstad kan zijn.


Romantische uitjes in Brussel

Museum van Cacao en Chocolade
romantische uitjes

Museum van Cacao en Chocolade

De Azteken geloofden al dat chocolade gebruikt kon worden als afrodisiacum en nog steeds in chocolade een populair cadeau onder geliefden. In het museum van Cacao en Chocolade leren jullie alles over de oorsprong van dit lekkernij en hoe deze in Europa terecht is gekomen. Je reuk- en smaakzintuigen worden positief geprikkeld tijdens de bezichtiging. Het bezoek sluiten jullie af met een proeverij.

Jubelpark
romantische uitjes

Jubelpark

Het Jubelpark stamt nog uit de tijd van Leopold II en biedt plaats aan een paleis, verschillende musea en een imposante beeldentuin. Je kunt hier heerlijk samen wandelen en uitrusten op een bankje met uitzicht over dit prachtige park of neem een kleedje mee en ontspan op het grote grasveld met kleurrijke bloemperken. Midden in de grote stad komen jullie hier helemaal tot rust.

Vlooienmarkt Marolles
romantische uitjes

Vlooienmarkt Marolles

Op het Vossenplein vind je de meest interessante vlooienmarkt van België. De veelal typische koopwaar en markante kooplieden zorgen voor een gezellige en bijzondere sfeer. Vergaap je aan de bijzondere vondsten die men daar doet. Deze vondsten hoeven niet veel te kosten, want afdingen mag hier nog. Als je niets wilt kopen, kun je ook hier ook terecht om lekker te eten en te luisteren naar muziek.

Info over Brussel

Eten & Drinken
romantische uitjes

Eten & Drinken

In het kenmerkende bouwwerk Atomium is een restaurant gevestigd, waar je niet alleen geniet van heerlijke gerechten, maar ook van een bijzonder uitzicht. Op de kaasmarkt bevinden zich de meeste restaurants, maar zijn erg toeristisch. Bijzonder eten doe je in de Russische bistro Bolshoi en samen genieten van de traditionele Belgische keuken in een intieme setting kan bij Chez Léon.

Hotels in Brussel
romantische uitjes

Hotels in Brussel

Eigenlijk is één dagje Brussel niet voldoende. Wil je met je geliefde romantisch een weekendje weg, dan heeft Brussel een hoop te bieden. Het hippe hotel Pantone biedt sfeervolle kamers in allerlei kleuren. Betaalbaar en comfortabel overnachten doen jullie in Villa Royale waar je overnacht vlakbij bekende bezienswaardigheden. Net buiten het centrum liggen hotels die overnachtingen aanbieden tegen aantrekkelijke prijzen.

Vervoer
romantische uitjes

Vervoer

Brussel is eenvoudig met de trein of auto te bereiken. Brussel is een grote stad en als je niets wilt missen is reizen met het openbaar vervoer een aanrader. Hier vind je een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk van metro-, tram- en buslijnen. Wanneer jullie liever met eigen auto reizen is dat geen probleem. Je auto kun je gewoon kwijt aan de straatkant of in één van de parkeergarages.

Romantische tips & kortingen

berlijn

Weekendje weg naar Duitsland

Voor een weekendje weg hoef je helemaal niet ver weg te gaan. Je kunt ook prima een weekend vertoeven in Duitsland. Onze oosterburen hebben natuurlijk genoeg te...

flamingo's

Met een Skoda naar de mooiste romantische bestemmingen!

Skoda is een autoproducent uit Tsjechië, die in 1895 tot stand is gekomen. Hun hoofdkantoor bevindt zich in Tsjechië. De Volkswagen Groep is sinds 2000 eigena...