• Romantische verblijven
  • Ideeën voor romantische uitjes
Romantisch weekendje Praag

Romantisch weekendje Praag

Pittoresk & romantisch
  • Keuze uit 3.400 romantische weekendjes
  • Romantische hotels & verblijven
  • Vergelijk 12+ aanbieders
Home » Romantisch weekendje Tsjechië » Romantisch weekendje Praag
< class="head2">Praag – De gouden stad

Praag is een schitterende stad met oud stadscentrum. Met pittoreske straatjes, schitterende pleintjes en aantrekkelijke prijzen is het al jarenlang één van de favoriete steden voor een romantisch weekendje weg.

Ervaar de schoonheid van Praag met je geliefde. Deze stad kent prachtige bezienswaardigheden in een historische setting. Er is zoveel leuks te zien en te doen in deze Tsjechische hoofdstad, die de bijnaam ‘De Gouden Stad’ draagt. Deze stad staat niet voor niets vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Praag is zeer toegankelijk en heeft een bonte mix van architectuur. De voordelige tarieven maken Praag de stad bij uitstek voor een voordelige stedentrip of een betaalbaar weekendje weg voor jou en je lief.

Vergelijk de aanbieders voor romantisch Praag Vind direct jouw romantische weekendje naar Praag

Romantische uitjes in Praag

Karelsbrug

Deze 520 meter lange brug over de Moldau verbind de oude stad met Malá Strana. Aan weerszijden van de brug vind je 30 beelden van diverse heiligen. Op de brug geven straatartiesten een optreden en proberen kunstenaars hun werken aan de man te brengen. Bij zonsopkomst is de brug nog prachtig gehuld in nevel en dit zorgt voor een bijzonder schouwspel.

Gouden straatje

In deze straat woonden vroeger de goudsmeden in piepkleine huisjes. In de middeleeuwen was het de huisvesting voor werknemers van het kasteel. Tegenwoordig zijn deze charmante huisjes voornamelijk winkeltjes en musea, maar zeker nog een bezoekje waard. Vooral als de avond valt en de lichten in de huisjes aangaan, lijkt het alsof er een gouden gloed over het straatje valt.

Petrinpark

Het Petrinpark is een groene heuvel met daar bovenop een replica van de Franse Eiffeltoren. De toren is veel kleiner, maar omdat het op een heuvel is gebouwd rijkt het net zo hoog als het origineel. Om van het adembenemende uitzicht te kunnen genieten moeten jullie wel eerst de 299 treden tellende wenteltrap beklimmen, maar het is het zeker waard.

Wat je moet weten over Praag

Eten & drinken

De Tsjechische keuken is niet bepaald geschikt voor vegetariërs, want de traditionele gerechten bevatten vooral veel vlees. In Praag zie je daarom ook bij veel restaurants voornamelijk vlees op het menu. Ben je geen vleesliefhebber? Vraag dan om de Bramboraky, een soort rösti aardappelpannenkoek. Bij een Tsjechisch gerecht hoort een groot glas Tsjechisch bier. Goedkope restaurants vind je voornamelijk net buiten het stadscentrum.

Overnachten

In Praag vind je een breed aanbod aan hotels. De meeste slaapplaatsen worden in de buitenwijken van Praag aangeboden, maar met de metro of tram zijn jullie zo weer in hartje centrum. Veel hotels zijn gebouwd en ingericht in de kenmerkende barok stijl. Sierlijke patronen zie je terug in de gevels en stoffen. Overnachten in Praag is relatief goedkoop.

Vervoer

Praag is een drukke stad en parkeerplekken zijn schaars. Reizen met de auto geniet daarom niet de voorkeur. Een romantische manier om Praag te verkennen is per paardenkoets. Vooral ’s avonds zorgen de prachtig verlichte straten voor een spookjesachtige ervaring. In Praag is het ook leuk om fietsen te huren en de stad samen op deze tweewieler te bezichtigen.

Romantisch-Weekendjeweg.nl - © 2023