• Romantische verblijven
  • Ideeën voor romantische uitjes
Romantisch weekendje Tsjechië

Romantisch weekendje Tsjechië

Een bijzonder land
  • Keuze uit 3.400 romantische weekendjes
  • Romantische hotels & verblijven
  • Vergelijk 12+ aanbieders
Home » Romantisch weekendje Tsjechië
< class="head2">Tsjechië – Goedkoop genieten

Wissel met jouw geliefde adembenemende natuur af met de indrukwekkende stad Praag. Hiermee is Tsjechië een ideale bestemming voor een romantisch weekend. Vergelijk hier alle romantische weekendjes weg naar Tsjechië!

Echte natuurliefhebbers gaan naar Tsjechië. Prachtige heuvelgebieden, mooie bossen en meren met zandstranden trekken jaarlijks veel mensen over de streep om een bezoekje te brengen aan dit bloeiende land. Daarnaast is Tsjechië een land met een aantrekkelijk prijsniveau wat het zeer geschikt maakt voor een romantisch en goedkoop weekendje weg. In dit veelzijdige land in centraal Europa vind je de meest bijzondere bezienswaardigheden. In Tsjechië is het leven minder gehaast en minder individualistisch dan in onze westerse landen. Jullie komen hier gegarandeerd tot rust.

Alle aanbieders naar Tsjechië vergelijken Vind direct jouw romantische weekendje naar Tsjechië
Bestemmingen Welke plekken mag je niet missen in Tsjechië?

Romantische uitjes in Tsjechië

Reuzengebergte

Op de grens tussen Tsjechië en Polen bevind zich een Nationaal Park vol natuurschoon; het Reuzengebergte. Hier kunnen jullie diverse wandelroutes volgen, die jullie meenemen langs de mooiste plekjes. In het Reuzengebergte vind je skipistes en langlaufgebieden. Het hoogtepunt van dit bergachtige gebied is de Adrspach. Deze stad bestaat uit indrukwekkende rotsformaties en een beeldschone waterval.

Lipnomeer

Het Lipnomeer is een groot stuwmeer waarlangs je verschillende charmante dorpjes vind. Dit kunstmatig aangelegde meer leent zich uitstekend voor diverse watersporten, maar je kunt er ook heerlijk langs wandelen en fietsen. Langs het Lipnomeer vind je kunstmatig aangelegde zandstrandjes waar je heerlijk samen van de zon kunt genieten en als het lekker weer is, kunnen jullie een duik nemen in het frisse water.

Cesky Krumlov

Het historische centrum van Cesky Krumlov staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze middeleeuwse stad is vrijwel geheel autovrij wat ervoor zorgt dat je hier rustig en ongestoord kunt wandelen met je geliefde. Bezoek samen het Krumlovkasteel met de indrukwekkende burchttoren en de sierlijke mantelbrug en vergaap je aan het prachtige uitzicht over de binnenstad.

Info over Tsjechië

Eten & Drinken

Tsjechische maaltijden zijn behoorlijk zwaar. Hier staat voornamelijk vlees zoals varkensvlees of wild op het menu. Het vlees wordt geserveerd met aardappels, knoedels, rijst en een sausje. Gerechten met zuurkool zijn ook populair in Tsjechië. De gerechten worden geserveerd met traditioneel Tsjechisch bier. Fastfood restaurants zijn nog nauwelijks te vinden in Tsjechië en ook salades en groenteschotels serveren ze hier weinig.

Accommodaties

Over het algemeen bestaat het aanbod in accommodaties in Tsjechië voornamelijk uit gemoedelijke pensions en kleinschalige hotels waar je tegen zeer aantrekkelijke prijzen een overnachting voor twee kunt boeken. Als jullie liever iets meer luxe willen dan kunnen jullie een overnachting boeken in een kuurhotel of in een luxe vijfsterren hotel. Omdat men in Tsjechië nog geen torenhoge tarieven hanteert is deze luxe zeer betaalbaar.

Vervoer

Je kunt Tsjechië bereiken per vliegtuig, bus, trein of auto. Houdt er rekening mee dat het in Tsjechië verplicht is om ook altijd met verlichting te rijden. De autowegen in Tsjechië zijn prima begaanbaar en je kunt je dan ook prima verplaatsen met de auto. In grote steden zijn parkeerplaatsen schaars . Hier kun je beter kiezen voor reizen per trein, metro of bus.

Romantisch-Weekendjeweg.nl - © 2024