Rondreizen
Treinvakanties
Fly & Train
8 dagen
Incl. ontbijt

Prachtige fly & train door Groot-Brittannië incl. vlucht, treintickets en ontbijt

Fly & train Groot Brittannië
Londen, Londen, Verenigd Koninkrijk bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
955,-
totaal: 1942,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 8 dagen en voor 20 aankomstdagen beschikbaar!
Maak een fantastische 8-daagse fly & train door Groot-Brittannië incl. vlucht, treintickets en ontbijt

Met een fly & train door Groot-Brittannië bezoek je enkele van de meest opwindende steden van het Verenigd Koninkrijk. Je reis begint in Londen, de bruisende hoofdstad bekend om zijn iconische bezienswaardigheden zoals de Big Ben, Buckingham Palace en de Tower Bridge. Na het verkennen van de diverse culturele en historische hoogtepunten van Londen, gaat de reis door naar Birmingham, een stad die bekend staat om zijn industrieel erfgoed en levendige kunstscene. Van Birmingham "trein" je verder naar Liverpool, de geboorteplaats van The Beatles en een stad doordrenkt van muzikale geschiedenis. Breng hier een bezoek aan de wereldberoemde Cavern Club en geniet van het bruisende nachtleven aan de waterkant van de Mersey. Na Liverpool staat York op het programma, een stad die bekend staat om zijn prachtig bewaard gebleven middeleeuwse architectuur, zoals de imposante York Minster en de schilderachtige straatjes van de Shambles. York biedt ook een intrigerende blik in het verleden van Groot-Brittannië, met zijn goed bewaard gebleven stadsmuren en historische musea. De laatste stop van de fly & train is Manchester, de stad die bekend staat om zijn industriële erfgoed, levendige kunstscene en bruisende sportcultuur. Ook hier geniet je van een scala aan attracties, waaronder het wereldberoemde voetbalstadion Old Trafford, de iconische muzieklocaties zoals de O2 Apollo, en de trendy bars en restaurants in de levendige Northern Quarter. Of het nu gaat om het bewonderen van architecturale meesterwerken, het genieten van wereldberoemde muzieklocaties, of het proeven van de lokale keuken in gezellige pubs, een fly & train door Groot-Brittannië belooft een onvergetelijk avontuur vol verrassingen en ontdekkingen.

Rondreizen
Treinvakanties
Fly & Train
8 dagen
Incl. ontbijt

Prachtige fly & train door Groot-Brittannië incl. vlucht, treintickets en ontbijt

Fly & train Groot Brittannië
Londen, Londen, Verenigd Koninkrijk bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 7 overnachtingen in verschillende 3*-hotels
  • Enkele vlucht naar luchthaven Londen Stansted vanaf luchthaven Amsterdam of Eindhoven
  • Enkele vlucht naar luchthaven Amsterdam of Eindhoven vanaf luchthaven Manchester
  • Inclusief alle treintickets
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: aankomst in Londen
De eerste twee nachten verblijf je in Hotel Saba (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Londen

Met de aankomst op de luchthaven is je welverdiende vakantie eindelijk begonnen! Nadat je de koffers hebt opgehaald, pak je de trein naar Londen Kings Cross en ga je op zoek naar je eerste hotel van deze reis. Pak rustig uit en ga daarna, als je nog tijd hebt, nog even op verkenning door de stad. Geen zorgen als je niet direct alle hoogtepunten hebt gezien vandaag want je hebt morgen ook nog de hele dag in Londen!

Dag 2: op pad in Londen
De prachtige stad blijft indruk maken, of je nu voor de eerste of tiende keer komt! Je kunt de stad op verschillende manieren ontdekken:

Te voet
Om in het onbekende stadsleven te duiken, kun je een stadswandeling maken die je langs plekken brengt die zelfs de Londenaren niet weten te vinden. Wist je bijvoorbeeld dat de leeuwen die over de rivier de Theems uitkijken eigenlijk watermeters zijn? Zij geven min of meer aan wanneer de stad zal overstromen!

Vanaf het water
Maak een rondvaart bij een van de vele aanbieders en maak kennis met een rustigere vorm van sightseeing! Vanaf je plekje bij het raam kun je ongestoord naar buiten kijken en al het moois aan je voorbij laten glijden. Zie je iets moois? Dan kun je daar na je tocht naar toe om het van dichterbij te gaan bekijken.

Vanuit de lucht
Met 135 meter is de London Eye met recht het grootste reuzenrad ter wereld. Vanuit een dichte capsule heb je een fenomenaal uitzicht over de de stad, goedkoop? nee niet echt, maar voor zo'n unieke ervaring moet je wat overhebben... Het rad werd gebouwd om de eeuwwisseling te vieren en is in eigendom van de Tussauds Group, je kunt dus een combikaartje kopen zodat je ook een bezoekje kunt brengen aan Madame Tussaud's .

Met de fiets
Net als met de wandeltocht, kom je met de fiets langs vele onbekende plekken van de stad. Let wel op dat je er even aan zult moeten wennen dat je hier aan de linker kant van de weg moet rijden! Als je een georganiseerde tocht boekt, stop je regelmatig op leuke plekken om een mooie foto te kunnen maken

Dag 3: van Londen naar Birmingham
Deze nacht verblijf je in Hampton by Hilton Jewellery Quarter (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Birmingham

Vandaag reis je per trein naar de fascinerende stad Birmingham. De stad heeft een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen. Een van de iconische attracties is het Birmingham Museum & Art Gallery, dat een indrukwekkende collectie kunst en artefacten herbergt, variërend van lokale geschiedenis tot internationale werken. Het museum is een uitstekende plek om meer te leren over de rijke culturele erfenis van de stad. Een andere must-visit locatie is het indrukwekkende Birmingham Botanical Gardens, een oase van rust en schoonheid in het hart van de stad. Hier kun je wandelen door prachtig aangelegde tuinen, exotische planten bewonderen en genieten van serene vijvers. Voor liefhebbers van geschiedenis is een bezoek aan het Birmingham Back to Backs Museum een absolute aanrader. Dit museum biedt een fascinerend inzicht in het leven in de 19e en vroege 20e eeuw, met gerestaureerde arbeiderswoningen die het verleden tot leven brengen. Daarnaast staat Birmingham bekend om zijn levendige culinaire scene, met een overvloed aan restaurants, cafés en "Street food" markten waar je kunt genieten van diverse keukens uit de hele wereld.

Dag 4: op naar de stad van "The Beatles", Liverpool
Vannacht logeer je in het Breeze Guest House (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Liverpool

Next up is verrassend Liverpool! Onderweg geniet je eerst van het pittoreske landschap van het Engelse platteland en heb je de tijd om lekker voor je uit te turen. Eenmaal aangekomen in de stad van "The Beatles" ga je op zoek naar je hotel en duik je daarna de stad in. Liverpool is de stad van de koningen der Merseybeat, het geluid dat de huidige popmuziek nog steeds bepaalt. Het waren The Beatles die hier hun eerste stapjes op het podium zetten en daarom is deze plek uitgeroepen tot World Capital City of Pop. Doe een speciale Beatles-tour langs alle belangrijke locaties van The Fab Four. Hou je meer van voetbal? De stadions van Liverpool en Everton organiseren in Anfield en Goodison Park speciale tours. Of bezoek een wedstrijd! Wie van architectuur houdt komt hier eveneens ruimschoots aan zijn trekken. Wat te denken van de indrukwekkende kathedraal, de blikvanger van de stad waar jaarlijks het Shakespeare Festival plaatsvindt. Ook de Port of Liverpool Building en Pier Head, direct aan de mooie rivier de Mersey, zijn schitterende gebouwen. Na de Tweede Wereldoorlog is een deel van de stad opnieuw opgebouwd, hetgeen voor grote contrasten zorgt met het verdere verleden. Er zijn hier verder opvallend veel musea en galerieën te bewonderen, na Londen de meeste van Engeland. Bezoek de markante haven, winkel uitgebreid op Church Street of bezoek een van de shopping malls: Metquarter of St. John's Shopping Centre. Natuurlijk duik je 's avonds een muzikale pub in voor een ijskoude pint of Guinness!

Dag 5: door naar York
De komende twee nachten verblijf je in The Queens Hotel (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in York

Dankzij de stadsmuren en middeleeuwse steegjes kun je de stad het beste te voet verkennen. Wandel door de Shambles, de beroemdste straat van York, bezoek de prachtige York Minster of proef de plaatselijke chocolade in York's Chocolate Story. 's Avonds kun je, als het het durft tenminste, een 'Original York Ghost Walk' maken! Het is de oudste spookwandeling ter wereld. Een avond vol geschiedenis en mysterie in York, die belooft je verbeelding te prikkelen en de geest te inspireren. De Original Ghost Walk staat bekend als authentiek en magisch en je verkent hiermee de spookachtige plekken van York. Kom je angsten onder ogen en doe mysterieuze ervaringen op, allemaal vanuit een van de beroemdste pubs in Groot-Brittannië!

Dag 6: Yes! nog een dag in York
Om vandaag nog even in het thema van je reis te blijven kun je een bezoek brengen aan het National Railway Museum. Treinliefhebbers zullen dol zijn op dit uitgebreide museum, dat een indrukwekkende collectie historische treinen en locomotieven herbergt, evenals interactieve tentoonstellingen en activiteiten voor alle leeftijden. Misschien niet verwacht maar York heeft wel degelijk een Vikingverleden! Bezoek het Jorvik Viking Centre en duik in het Vikingverleden van York in dit boeiende museum, waar bezoekers een reconstructie kunnen zien van een Vikingdorp en artefacten kunnen bekijken die zijn opgegraven in de stad. Voor een mooi uitzicht over de stad maak je een wandeling over de York City Walls. Deze goed bewaarde middeleeuwse stadsmuren bieden een prachtig uitzicht over de stad en zijn een geweldige plek voor een ontspannen wandeling. De muren omringen het historische centrum van York en bieden een glimp van het rijke verleden van de stad.

Dag 7: rit naar Manchester
De laatste nacht verblijf je in Hotel Brittania (of gelijkwaardig) in Manchester

De laatste bestemming van je reis is Manchester. De Engelse stad zit vol leven, is rijk aan kunst en erfgoed en net zo trots op zijn muziekscène als op zijn wereldberoemde voetbalclubs. In de afgelopen 300 jaar is Manchester uitgegroeid van een rustig dorpje in Engeland tot een industriële powerhouse. Hoewel de fabrieken er al decennia lang stil liggen, worden ze nu gebruikt voor hippe restaurants, markten en hotels. Het stadhuis van de stad (Town Hall) is architectonisch hoogstandje. Vanuit de 90 meter hoge toren heb je prachtig uitzicht over de stad. Zowel de buitenkant als de binnenkant zijn erg mooi. Binnenin het stadhuis van Manchester vind je mooie mozaïekvloeren. Voor het stadhuis staat een standbeeld van Agricola, een Romeinse gouverneur. Voetballiefhebber? Dan moet je natuurlijk de 2 professionele voetbalstadions zien! Het is erg leuk om de stadions van Manchester United en Manchester City te bezoeken, ook als je niet heel veel van voetbal houdt. Tijdens een bezoek aan Old Trafford (het stadion van United) mag je in de kleedkamers kijken, het veld oplopen door de spelerstunnel en het museum bewonderen.

Dag 8: back home
Na het ontbijt is het helaas tijd om afscheid te nemen van Groot-Brittannië en weer terug naar huis te vliegen.

Let op

  • Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.
  • Het vervoer van het treinstation naar het hotel en v.v. is op eigen gelegenheid.
Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Fly & train Groot Brittannië
Tremhall Ave,
Londen, Verenigd Koninkrijk
Kaart
Tremhall Ave, Londen, Verenigd Koninkrijk
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Tijdens deze fly & drive door Groot-Brittannië kun je genieten van de diversiteit en het erfgoed van enkele van de meest dynamische steden van het Verenigd Koninkrijk. Je reis start in Londen en brengt je vervolgens via Birmingham naar Liverpool, York en tenslotte Manchester. Onderweg verblijf je in comfortabele hotels waar je 's morgens kunt genieten van een lekker ontbijt.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Let op

  • Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.
  • Het vervoer van het treinstation naar het hotel en v.v. is op eigen gelegenheid.
Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau