• Romantische verblijven
  • Ideeën voor romantische uitjes
Romantisch weekendje Maastricht

Romantisch weekendje Maastricht

Waan je in het buitenland
  • Keuze uit 3.400 romantische weekendjes
  • Romantische hotels & verblijven
  • Vergelijk 12+ aanbieders
Home » Romantisch weekendje Nederland » Romantisch weekendje Maastricht

Maastricht - Bourgondisch genieten

Maastricht is een schitterende stad voor een romantisch weekendje weg. Vele stelletjes omschrijven de stad als gezellig, romantisch en veelzijdig. Vergelijk direct alle weekendjes!

Maastricht is de provinciehoofdstad van Limburg. Deze stad is nog rijk aan historische gebouwen die verwijzen naar de romeinse tijd. In Maastricht staat het bourgondische leven centraal en is uitermate geschikt als reisbestemming voor een romantisch weekendje weg voor twee. Naast wandelen en lekker eten, kun je hier ook prima winkelen. In het centrum van Maastricht vind je de leukste winkels en boetieks. De dag eindigen jullie in één van de vele sfeervolle hotels die Maastricht te bieden heeft.

Alle aanbieders naar Maastricht vergelijken Vind direct jouw romantische weekendje naar Maastricht
Romantisch weekendje Maastricht? Dit zijn de 6 beste deals! Romantische hotels, leuke arrangementen & meer!
Gr8 Hotel Maastricht Aachen Airport Maastricht Hotelspecials.nl
Gr8 Hotel Maastricht Aachen Airport
€75.00
Crowne Plaza Maastricht Michelin arrangement Maastricht TUI.nl
Crowne Plaza Maastricht Michelin arrangement
€151.00
Townhouse Design Hotel & Spa Maastricht WeekendjeWeg.nl
Townhouse Design Hotel & Spa
€47.00
Alex Maastricht Maastricht Hotelspecials.nl
Alex Maastricht
€80.00
Mabi City Centre Hotel Maastricht Voordeeluitjes.nl
Mabi City Centre Hotel
€49.50 €69.50
The Student Hotel Maastricht Maastricht Hotelspecials.nl
The Social Hub Maastricht
€79.00

Romantische uitjes in Maastricht

Sint-Pietersberg

Sint Pietersberg

Een bijzondere wandeling maken jullie door de mergelgrotten van Sint Pietersberg. Door de vroegere mergelwinning is er een doolhof ontstaan van gangen. Op de muren zijn prachtige oude tekeningen en teksten te vinden. Deze grotten hebben ook een tijd dienst gedaan als toevluchtsoord en zelfs Napoleon heeft vroeger gebruik gemaakt van dit gangenstelsel. Vanaf het fort Sint Pieter hebben jullie prachtig uitzicht over de stad.

Het Vrijthof

Het Vrijthof is een prachtig plein in het centrum van het oude Maastricht. Aan het plein staat de Basiliek van Sint Servaas. Deze Basiliek is prachtig onderhouden en is met zijn mooie gewelfde plafond en muurschilderingen een bezichtiging waard. Aan de andere kant van het plein vind je de leukste eettentjes en terrasjes waar jullie kunnen genieten van het mooie uitzicht en natuurlijk van elkaar.

Shoppen in Maastricht

Shoppen in Maastricht

In Maastricht kun je heel goed winkelen. Bekende winkelcentra zijn Mosae Forum en Entre Deux, op de Kleine Straat en de Grote Straat vind je voornamelijk de grote winkelketens. In de zijstraatjes vind je kleine, unieke boetieks. Het stokstaartkwartier is erg leuk om doorheen te lopen. Hier vind je chique en artistieke winkels. In Maastricht wordt er bijna elke dag wel een markt gehouden.

Info over Maastricht

restaurants in het centrum van maastricht

Eten & Drinken

In Maastricht weten ze wat lekker eten is. Je vind hier dan ook een keur aan charmante restaurants en eetcafés. De typische Limburgse gerechten zijn een goede mix van de Nederlandse en de Franse keuken. Bij het borreluurtje hoort een goed glas wijn en een kaasplankje. Bij de koffie neem je natuurlijk een puntje Limburgse vlaai en ‘s avonds kunnen jullie kiezen uit diverse restaurants.

Romantisch bed zwanen

Hotels in Maastricht

In Maastricht is men er op ingesteld dat mensen graag willen verblijven in deze mooie stad. In de omgeving van Maastricht vind je nog heuse kastelen waar jullie romantisch kunnen overnachten. In het centrum van de stad zijn er meerdere hotels en appartementen te vinden, waar jullie tegen zeer aantrekkelijke prijzen een nachtje kunnen verblijven… of misschien wel twee.

Scooter aan de gracht

Vervoer

Het centrum van Maastricht is autovrij, maar de verschillende bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Bovendien is het de moeite waard om Maastricht te voet te verkennen, want hier vind je de mooiste historische bouwwerken, die nog stammen uit de romeinse tijd. In de stad rijden geen trams, maar wel bussen. Daarnaast rijden er taxi’s rond, die jullie graag naar jullie eindbestemming willen brengen.

Romantisch-Weekendjeweg.nl - © 2024