• Romantische verblijven
  • Ideeën voor romantische uitjes
Romantisch weekendje Italië

Romantisch weekendje Italië

Romantiek in Italië
  • Keuze uit 3.400 romantische weekendjes
  • Romantische hotels & verblijven
  • Vergelijk 12+ aanbieders
Home » Romantisch weekendje Italië

Italië – Vier de liefde

Italië is een fantastisch land, met steden als Rome, Florence, Milaan & Venetië is het land zeer geliefd voor een romantisch weekendje weg. Ontdek op deze pagina de leukste uitjes en arrangementen!

Betoverende landschappen, idyllische dorpjes en een azuurblauwe zee. Italië heeft hét recept voor een ultiem romantisch weekendje weg. Hier kunnen jullie het hele jaar door de liefde vieren. De aangename temperaturen en de traditionele Italiaanse keuken, het zijn slechts twee redenen waarom jullie Italië niet mogen missen, maar er zijn er nog zo veel meer. “De Laars” heeft een keur aan sfeervolle hotels op sprookjesachtige locaties. Een overnachting in Italië hoeft niet veel te kosten; de ideale bestemming voor een betaalbaar uitstapje.

Alle aanbieders naar Italië vergelijken Vind direct jouw romantische weekendje naar Italië
Bestemmingen Welke plekken mag je niet missen in Italië?

Romantische uitjes in Italië

Salento in Puglia

Salento, Puglia

De Salento is de Italiaanse kuststrook in de provincie Lecce, Puglia. Hier vind je hagelwitte stranden en helder ondiep water, als op de Maladiven. In Lecce is gebruik gemaakt van de Barok architectuur, te zien in de sierlijke gevels van kerken en gebouwen. Je vindt hier leuke winkeltjes en pittoreske restaurants. Keer ’s avonds terug naar het strand voor de prachtige rode zonsondergang.

Verona Ponte Pietra

Verona

De stad van Romeo en Julia, hét liefdespaar uit de gelijknamige klassieker van Shakespeare. Hier vind je het bekende balkon waar Julia hartstochtelijk haar geliefde riep en de kerk waar zich de huwelijksinzegening zou hebben voltrokken. De schilderachtige stad heeft meer te bieden waaronder een romeins amfitheater genaamd Arena di Verona, een pleintje met verschillende terrasjes en een prachtige gotische kerk.

Capri

Grotta Azzurra, Capri

Capri is een waar droomeiland. Het heeft een prachtige kust met talloze verborgen stranden en grotten. De bekendste grot is de “blauwe grot” die alleen te bereiken via een nauwe doorgang vanaf de zee. In Capri vind je verschillende schippers die jullie graag meenemen voor een tochtje. Door de lichtval en het diepblauwe water lijkt de grot blauw op te lichten.

Over Italië

pizza eten in italie

Eten & drinken

In Italië is eten en het bereiden ervan een belangrijk deel van de cultuur. Familierecepten die van generatie op generatie worden overgedragen en met liefde worden bereid. In Italië staan ze bekend om hun overheerlijke pizza’s en pastagerechten, maar er is meer. Ieder dorpje heeft z’n eigen specialiteit. Ze gebruiken altijd verse ingrediënten en een maaltijd gaat altijd samen met een goed glas wijn.

romantisch hotel italie

Overnachten

Kampeerliefhebbers weten Italie al heel lang te vinden. Vooral langs de Italiaanse meren als het Gardameer en Lago Maggiore kun je goed kamperen. Als jullie kiezen voor een stedentrip dan zijn er prachtige hotels te vinden in onder andere Venetie, Rome, Milaan en Napels. Wakker worden op het Italiaanse platteland is ook een aanrader. Hier vind je oude boerdijen die zijn omgetoverd tot vakantieverblijven.

stel op vespa in italie

Vervoer

Er is een uitstekend wegennetwerk van en naar Italië, dus met de auto reizen is gemakkelijk en voordelig. Willen jullie liever wat minder tijd aan de reis besteden, kies dan voor het vliegtuig. Er vertrekken dagelijks vluchten naar Italië. in Italië kunnen jullie kiezen uit de trein of auto als vervoersmiddel. Let op; er gelden andere verkeersregels. Een retro Vespa huren zorgt voor de ultieme Italië ervaring.

Romantisch-Weekendjeweg.nl - © 2024