• Romantische verblijven
  • Ideeën voor romantische uitjes
Romantisch weekendje Brugge

Romantisch weekendje Brugge

Een middeleeuws karakter
  • Keuze uit 3.400 romantische weekendjes
  • Romantische hotels & verblijven
  • Vergelijk 12+ aanbieders
Home » Romantisch weekendje België » Romantisch weekendje Brugge

Brugge – Venetië is om de hoek

Brugge wordt ook wel het “Venetië van het Noorden” genoemd. De stad heeft een middeleeuws karakter met leuke bezienswaardigheden. Vergelijk direct alle romantische weekendjes weg naar Brugge.

Brugge, ook wel ‘Venetië van het Noorden’ genoemd, staat bekend om zijn vele grachten die langs historische gebouwen en sfeervolle wijkjes gaat. Ondanks dat Brugge jaarlijks veel toeristen trekt, blijft het zijn authentieke karakter behouden. Museumliefhebbers zitten hier goed, maar als je liever buiten de cultuur opsnuift is dit ook mogelijk. Brugge kent talloze nauwe straatjes die eindigen bij imposante kerken of charmante pleinen. Brugge is binnen een paar uur met de auto te bereiken en de ideale reisbestemming voor een goedkoop uitje met je geliefde.

Vergelijk de aanbieders voor romantisch Brugge Vind direct jouw romantische weekendje naar Brugge

Een romantisch weekendje boeken naar Brugge? Dit is de top 6!

Romantische hotels, unieke verblijven & meer!
Navarra Brugge TUI.nl
Navarra
€329.00
Grand Hotel Casselbergh Brugge Brugge Hotelspecials.nl
Grand Hotel Casselbergh Brugge
€188.00
Radisson Blu Bruges Brugge TUI.nl
Radisson Blu Bruges
€103.00
Hotel Jan Brito Brugge Hotelspecials.nl
Hotel Jan Brito
€150.00
Hotel 't Zand Brugge Hotelspecials.nl
Hotel Bliss
€90.00
Canalview Hotel ter Reien Brugge Hotelspecials.nl
Canalview Hotel ter Reien
€94.00

Romantische uitjes in Brugge

Prinselijk Begijnhof

Prinselijk Begijnhof

De kleine witgeschilderde huisjes in het Prinselijk Begijnhof, nog daterend uit de 17e en de 18e eeuw, zijn een bezoekje waard. In dit Begijnhof kun je aan de drukte ontsnappen en genieten van een wandeling en elkaar. Op huisnummer 1 kunnen jullie het kleine museum bezoeken en zien hoe men vroeger in deze huisjes leefden. De huisjes kijken uit over een prachtig meer.

Choco Story

Een museum geheel gewijd aan chocolade. Bij Choco Story leren jullie alles over de geschiedenis en de afkomst van dit lekkernij. Experts vertellen graag over de kwaliteit van Belgische chocolade en de geneeskrachtige werking hiervan. Je kunt samen met je lief meedoen aan een workshop truffels en pralines maken. Bovendien is het mogelijk om de vers gemaakte chocolade zelf te proeven.

Brouwvat Halve Maan Brugge

De Halve Maan

In deze oude familiebierbrouwerij wordt het echte Brugs bier gebrouwen. Dit ambachtelijk bier wordt nog gemaakt volgens authentiek recept. Je kunt van te voren een rondleiding reserveren. Tijdens de rondleiding moet je ook wat steile trappen kunnen beklimmen, maar als beloning staat er aan het einde een vers gebrouwen biertje op jullie te wachten. Vanuit het museum heeft u een prachtig weids uitzicht over Brugge.

Wat je moet weten over Brugge

Mosselen eten in Brugge

Eten & drinken

In het oude centrum vind je de meest karakteristieke restaurantjes die bijzonder geschikt zijn voor een romantisch diner voor twee. In Brugge tref je meerde haute cuisine restaurants, maar betaalbaar dineren kan ook. Geniet samen op het terras van een pan mosselen met friet. Een gerecht waar de Belgen bekend om staan. Vergeet niet een doosje bonbons mee te nemen voor thuis. In Brugge vind je voortreffelijke chocolatiers.

Hotel brugge

Overnachten in Brugge

In Brugge vind je veel mooie hotels in verschillende prijsklassen. In het centrum van Brugge vind je nog authentieke Auberges, waar jij en je geliefde kunnen genieten van een sfeervolle overnachting in een antiek hemelbed. Veel hotels staan langs het water, waardoor een smaakvol ingerichte kamer met prachtig uitzicht op de grachten tot één van de mogelijkheden behoort.

Brugge markt

Vervoer

Brugge kun je het beste ter voet verkennen. De nauwe straatjes en de vele bruggetjes maken de stad minder toegankelijk voor autoverkeer. Door de aanwezigheid van de talloze kleine kanalen is een tochtje op de rondvaartboot een aanrader. Met de boot zien jij en je geliefde de stad vanaf zijn mooiste kant. Daarnaast kun je door Brugge heerlijk wandelen.

Romantisch-Weekendjeweg.nl - © 2024